У професійно-технічних навчальних закладах Вінниччини навчатимуться 32 учні з м.Щастя та м.Золоте Луганської області (+фото)

У професійно-технічних навчальних закладах Вінниччини навчатимуться 32 учні з м.Щастя та м.Золоте Луганської області (+фото)

13.12.14 15:57 0 798
12 грудня до обласного центру прибули 32 учнів з числа вимушених переселенців із двох ПТНЗ Луганської області, які виявили бажання продовжити навчання в професійно-технічних навчальних закладах Вінниччини.

В приміщенні департаменту освіти і науки облдержадміністрації відбулася зустріч дітей та керівників ПТНЗ області, на навчання до яких буде розподілено дітей, із заступником голови ОДА – директором департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігорем Івасюком, а також заступником директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації - начальником управління професійної освіти, інноватики та науки Валерієм Бачинським.

З-поміж дітей, що приїхали на Вінниччину, є діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, а також ті, в кого немає юридично оформлених документів щодо соціального статусу.

В ході зустрічі Ігор Івасюк запевнив, що обласна державна адміністрація забезпечить все необхідне, аби діти почувалися комфортно в нових умовах. Так, для всіх учнів забезпечено проживання в гуртожитках, щоденне харчування, безкоштовне медичне обслуговування, користування навчально-виробничою, культурно-спортивною, побутовою, оздоровчою базами навчальних закладів. В разі необхідності, діти будуть забезпечені засобами особистої гігієни, теплими речами.

Заступник голови облдержадміністрації наголосив, що діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, перебуватимуть на повному державному утриманні відповідно до встановлених нормативів. Окрім того, Вінницька обласна державна адміністрація надала кожній дитині матеріальну допомогу в розмірі 500 гривень.

Як повідомив Валерій Бачинський, діти навчалися у Відокремленому підрозділі «Щастинського Професійного ліцею автомобільного транспорту Луганського національного університету ім.Т.Г.Шевченка» та Золотівському професійному ліцеї.

Учнів буде розподілено до семи професійно-технічних навчальних закладів області: Барського професійного будівельного ліцею, Вищого професійного училища м.Вінниці, Зозівського професійного аграрного ліцею, Немирівського професійного ліцею, Кузьминецького професійного аграрного ліцею та Гніванського професійного ліцею.

































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ