Луцькій спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №1 - 75 років

Луцькій спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №1 - 75 років

13.12.14 15:29 0 828
У Палаці культури міста Луцька відбувся урочистий вечір з нагоди 75-річчя Луцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1. Колектив школи привітали та вручили відзнаки обласної влади перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Кудрявцев та перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик.

Міський голова Микола Романюк від себе особисто та депутатів міської ради щиро подякував колективу школи за працю. Він відзначив, що у цьому навчальному закладі - особлива доброзичлива аура, бо тут працюють люди, які засівають у дитячих душах зерна добра, які дадуть хорошів сходи. “Ми гордимося тим, що у нашому місті є навчальний заклад з такими високими здобутками і працюють у ньому високопрофесійні люди”, ­ сказав Микола Романюк і нагородив колектив Почесною грамотою за сумлінну працю, високий професіоналізм, багаторічну педагогічну діяльність, вагомий внесок у навчання і виховання підростаючого покоління, а також з нагоди 75-ої річниці створення школи. Почесну грамоту він також вручив Богданець Людмилі Василівні, заступнику директора з виховної роботи Луцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1.

За сумлінну працю, високий професіоналізм, творчі підходи до справи навчання і виховання підростаючого покоління, а також з нагоди ювілею він нагородив Подяками вчителів школи: Кодорука Миколу Івановича, учителя трудового навчання; Крижановську Валентину Юріївну, учителя англійської мови. Подяку міського голови за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, ефективну управлінську діяльність в освітній галузі, а також з нагоди створення Луцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1 Луцької міської ради Волинської області вручено: Махновцю Петру Лук'яновичу, заступнику директора з адміністративно-господарської частини; Турик Людмилі Романівні, заступнику директора з навчально-виховної роботи.

Міський голова побажав усім присутнім мирного неба, подальших творчих здобутків, щастя, здоров'я і щоб добро поверталося сторицею.

Учасники урочистого вечора мали нагоду переглянути фільм про славну історію навчального закладу. Це розповідь, як пам'ятного вересня 1939 року відчинила свої двері школа та прийняла одразу 851 учня. Вона була створена на базі польської гімназії – у старому приміщенні теперішнього Волинського державного університету імені Лесі Українки по вулиці Винниченка. Педагогічний колектив із 36 вчителів очолив Олександр Євлампійович Шуліка.

Війна зупинила життя навчального закладу. Після визволення міста, незважаючи на бомбардування, школа відновила роботу. Згодом була розташована на Замковій площі. І лише нового 1946-1947 навчального року перебралася на вулицю Богдана Хмельницького, 4, де й по знаходиться.

У різні роки педколектив школи очолювали В.Ф. Федорчук (1952-1974), П.О.Стрелюк (1974-1981), С.Я Поляков (1981-1989), В.П.Скалка (1989-2006). Із 2006 року директором є Андрій Іларіонович Киця. Завдяки його мудрості, толерантності, умінню спілкуватися з людьми, господарському хистові школа набуває нового сучасного вигляду. Поряд із директором управління навчальним закладом здійснюють його заступники : Л. В. Богданець; Л. І. Куцевич, учитель-методист; Л. Р. Турик, кандидат філологічних наук; Т. В. Копчак, учитель-методист.

Навчально-виховний процес забезпечують 103 педагоги. Серед них 20 спеціалістів, 27 учителів другої кваліфікаційної категорії, 26 учителів першої кваліфікаційної категорії, 30 учителів вищої кваліфікаційної категорії. Педагогічне звання „старший учитель" присвоєно 20 педагогам, „учитель-методист" – 17. За високий професіоналізм, вагомий внесок у навчання й виховання підростаючого покоління з 1991 року Почесною грамотою МОН України нагороджено 12 педагогів, Почесною грамотою управління освіти м. Луцька - 68, Почесною грамотою управління освіти і науки Волинської ОДА – 26, Почесною грамотою Кабінету Міністрів України – 1, Нагрудним знаком „Відмінник освіти України" – 12.

Саме ця школа виховала багато відомих поетів, композиторів, господарників. Стала рідною домівкою для кількох поколінь лучан. Це не просто навчальний заклад, це храм науки, енциклопедія знань.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ