В Житомирській області бердичівська міліція розшукала молодика,який,викравши чуже авто,розібрав його на запчастини

В Житомирській області бердичівська міліція розшукала молодика,який,викравши чуже авто,розібрав його на запчастини

13.12.14 15:31 0 760
До Бердичівського МВ УМВС Житомирщини звернувся місцевий житель із повідомленням про угон автомобіля. Чоловік залишав на ніч свою ВАЗівку у дворі багатоповерхівки, та одного ранку не знайшов її там. Міліціонери встановили молодика, причетного до кримінального діяння, та виявили напіврозібране викрадене авто.

Повідомлення про злочин надійшло наприкінці листопада. 20-річний власник автомобіля розповів правоохоронцям, що хоч ВАЗівка і старенька, але все ж персональний засіб пересування, який допомагав у багатьох життєвих ситуаціях. Тож виявлена уранці відсутність машини неабияк занепокоїла хлопця. Втім він ще сподівавсь, що це чийсь недобрий жарт і ВАЗівка якимось чином з'явиться на своєму звичному місці, але уже після обіду зрозумів, що дива не буде, і зателефонував до міліції.

За вказаною адресою виїхали працівники слідчо-оперативної групи. Одночасно на розшук транспортного засобу було зорієнтовано особовий склад міськвідділу міліції, а оперативники розпочали встановлення всіх обставин. За кілька днів відпрацювавши можливі схеми викрадення, розшуківці таки встановили місце знаходження автівки, а потім і особу її нового власника. Щоправда, той уже встиг значно змінити вигляд автомобіля.

18-річний місцевий парубок не став заперечувати власної причетності до нового дизайну авто, яке стояло у закинутому довгобуді без колес, капота та інших запчастин. Хлопець розповів, що викрав, а потім розбирав транспортний засіб, продаючи поступово запчастини, оскільки потребував грошей.

Згодом правоохоронці з'ясували, що парубок схильний до вживання наркотичних засобів і кошти витрачав саме на їх придбання. Частину ще не реалізованих демонтованих деталей ВАЗівки у нього було вилучено.

Нині, як повідомив начальник Бердичівського МВ УМВС Роман Зайцев, хлопцеві оголошено про підозру у вчиненні кримінального діяння, передбаченого ч.1 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція зазначеної статті передбачає покарання від штрафу до обмеженням або позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.

Як свідчить практика, навіть непримітна «ВАЗівка» за сприятливих обставин може привабити потенційного зловмисника. На жаль, «сприятливі обставини» часто створюємо ми самі. Тож, аби не допомагати лиходіям у їх недобрих намірах, вчасно дбайте про власне майно та його безпеку.

І ще. У разі, якщо ви все ж потерпіли від злочинних дій, не зволікайте із повідомленням до міліції – телефонуйте на «102» відразу. Це значно збільшить шанси оперативно розкрити злочин та затримати винних у його вчиненні.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області,

за повідомленням Бердичівського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ