У Житомирі вшанували учасників ліквідації найбільшої в історії техногенної катастрофи

У Житомирі вшанували учасників ліквідації найбільшої в історії техногенної катастрофи

13.12.14 16:38 0 765
Щороку 14 грудня Україна вшановує учасників ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції, адже саме цього дня у 1986 році був зданий в експлуатацію саркофаг над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС, або об'єкт «Укриття».

Напередодні, 12 грудня, голова облдержадміністрації Сергій Машковський, т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, заступник голови обласної ради Руслан Годований, в. о. Житомирського міського голови Любов Цимбалюк, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, інтелігенція, молодь вшанували ліквідаторів аварії. Вони поклали квіти до меморіальної дошки першого Міністра України у справах захисту населення від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Георгія Готовчиця, до пам'ятника працівникам органів внутрішніх справ – жертвам Чорнобиля та до пам'ятних знаків «Чорний біль» і «Пожежним, які врятували світ».

Влада області намагається допомагати і підтримувати учасників ліквідації найбільшої техногенної катастрофи. Про це, спілкуючись із журналістами, сказав керівник області Сергій Машковський. Так, на придбання медикаментів було спрямовано 10,8 млн. грн. Зрозуміло, підкреслив голова облдержадміністрації, що цього недостатньо, адже в області проживає 280 тис. людей, постраждалих від Чорнобильської аварії, і 8 тисяч 600 ліквідаторів.

«Зараз у державі складна ситуація. Ми розуміємо, що і попереду в нас важкі часи. Але сподіваємось, що завдяки перезавантаженню влади, спільними зусиллями ми досягнемо того, що незахищені верстви населення, всі люди, що потребують допомоги, відчуватимуть реальну підтримку влади. Найбільше будемо дбати про те, щоб подібна трагедія, наслідки якої ми й зараз відчуваємо, ніколи не повторилася», - наголосив Сергій Машковський.

Заступник голови обласної ради Руслан Годований повідомив, що обласна рада бере на себе зобов'язання поповнювати новими медичними препаратами і новим обладнанням діагностичний центр у Коростенському районі, створений саме для чорнобильців.

Зі свого боку в. о. Житомирського міського голови Любов Цимбалюк зазначила, що напередодні депутати міської ради прийняли рішення дофінансувати будівництво будинку по вул. Щорса, 155. Його планується звести до кінця поточного року, і саме в цьому будинку 4 родини чорнобильців отримають 3-кімнатні квартири. «Це, звичайно, невеликий внесок, - зауважила посадовець, - але будемо працювати далі, адже ці люди заслуговують на велику повагу і допомогу».

Під час заходу голова облдержадміністрації Сергій Машковський зустрівся з ліквідаторами аварії на ЧАЕС. Результатом бесіди стало доручення директору департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Галині Корінній створити ініціативну групу, яка займатиметься вирішенням проблем людей, що пожертвували своїм життям і здоров'ям заради майбутніх поколінь.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ