Рятувальники ДСНС України отримали відомчі відзнаки з нагоди Дня вшанування ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

Рятувальники ДСНС України отримали відомчі відзнаки з нагоди Дня вшанування ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

13.12.14 17:00 0 826
Щороку, 14 грудня, в День вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС, українці щиро дякують тим героям, мужнім, відважним людям, які фактично своїми грудьми вберегли Україну і ввесь світ від жахливих наслідків цієї катастрофи. 12 грудня, в Державній службі України з надзвичайних ситуацій нагородили кращих рятувальників, які захищали та продовжують захищати країну від різноманітних надзвичайних ситуацій.

Голова ДСНС України Сергій Бочковський, дякуючи ліквідаторам аварії за професійно та бездоганно виконану роботу зазначив, що за ті роки, що вже минуло, кожен українець пройшов складний шлях усвідомлення і переосмислення того величезного комплексу проблем, який пов'язаний з використанням високих і небезпечних технологій. Незмінним залишається лише одне – найглибша повага до людей, які закрили собою ввесь світ від атомного лиха, що вирвалося зі зруйнованого четвертого блоку Чорнобильської АЕС.

“Їх подвиг неможливо переоцінити – як не можна переоцінити значення того, що вонизробили. Їхній героїзм, патріотизм і професійна майстерність перевірені часом. Вони йшли на цей подвиг за покликом серця, не думаючи про нагороди, відзнаки, пільги. Вони розуміли, що жертвують своїм здоров’ям та найголовнішим скарбом – власним життям. Ми не маємо права забувати про самопожертву ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, які пройшли через усі кола ядерного пекла. Самовідданість, небайдужість до людського горя, усвідомлення того, що ти потрібен людям – ці якості повинні завжди залишатися головними в роботі кожного рятувальника. Адже ми повинні бути гідною зміною для наших героїв-ліквідаторів”, - зазначив Сергій Бочковський.

За мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені при ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Голова ДСНС України нагородив кращих рятувальників Почесними грамотами Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Учасники ліквідації аварії на ЧАЕС були нагороджені також Орденом “Честь і слава” та медаллю “За доблесть і звитягу” Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та цивільного захисту.

Шановні учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС!

Колегія Державної служби України з надзвичайних ситуацій та особовий склад служби цивільного захисту висловлюють вам вдячність за мужність і самопожертву, виявлені у тяжкий для нашої країни час. Щиро зичимо Вам міцного здоров'я, невичерпної енергії, довгих та щасливих років життя. Нехай Господь пошле вам сили, а у ваших родинах панує мир і злагода! Низький Вам уклін за героїзм та силу духу, проявлені при подоланні наслідків аварії!

ВІДЕО ДЛЯ ЗМІ

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: У Художньому музеї Луцька ...

КОМЕНТАРІ