В Житомирській області рятувальники продовжують профілактичну роботу з населенням

В Житомирській області рятувальники продовжують профілактичну роботу з населенням

13.12.14 15:55 0 755
З початку року на території Житомирщини вже виникло близько 2 500 пожеж, внаслідок яких загинуло 90 осіб. Левова частка цих загорянь сталася у житловому секторі. Крім того особливо пожежонебезпечний період наступає з приходом холодів, адже люди намагаючись обігріти свої домівки, часто нехтують елементарними правилами пожежної безпеки.

З метою попередження виникнення пожеж, травмування та загибелі людей на них, 11 грудня ружинські рятувальники спільно із представниками правоохоронних органів, райдержадміністрації, соціальних служб та засобами масової інформації провели широкомасштабне пожежно-профілактичне відпрацювання Ружинського району. У першу чергу увага приділялась неблагополучним та багатодітним сім’ям, одиноким та пристарілих. Мешканцям доводились правила безпечної поведінки у побуті й на вулиці та вручалися листівки з інформацією як запобігти виникненню різного роду надзвичайним подіям.

З’ясувалося, що більшість із селян, чиї помешкання відвідали рятувальники, знають правила експлуатації пічного опалення та намагаються їх виконувати. Такий висновок було зроблено після безпосереднього спілкування із мешканцями Топорів. Проте в окремих оселях були виявлені порушення правил пожежної безпеки, які зазвичай і спричиняють пожежі. Зокрема, перед топковим отвором печі господарі не прибили металевий лист. Печі мають тріщини. Поруч із ними зберігаються легкозаймисті матеріали та сушиться над плитою одяг.

Подібні недоліки необхідно оперативно усувати аби не допустити біди. Звичайно, для того щоб виправити власні побутові прорахунки необхідні певні фінансові затрати. Саме тому фахівці ДСНС намагалися давати поради селянам стосовно усунення недоліків, які доступні для кожного.

Незвичні та пізнавальні уроки фахівці ДСНС провели для дітей місцевих загальноосвітніх закладів. Під час якого зі школярами було проведено вікторину з безпеки життєдіяльності та продемонстровано навчальні відеосюжети. Як наслідок, підростаюче покоління весело та з користю провело час, а педагоги перевірили знання своїх учнів на практиці. Також рятувальники нагадали як діяти у разі виникнення надзвичайної події педагогічному колективу.

Фахівці ДСНС залишились задоволеними проведеною роботою. Необхідну інформацію довелося донести як до старшого, так і до молодшого покоління. Саме після подібних заходів у населення з’являється розуміння того, що будь-якій надзвичайній події легше запобігти, аніж потім ліквідовувати її наслідки. І тоді лихо ніколи не відвідає їхні оселі.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі звернення ...
Наступна новина: У професійно-технічних ...

КОМЕНТАРІ