В Закарпатській області рятувальники завітали в гості до школярів

В Закарпатській області рятувальники завітали в гості до школярів

13.12.14 14:29 0 876
Кожний рік освітяни та рятувальники об’єднують свої зусилля у навчанні підростаючого покоління основам безпечної життєдіяльності та проводять різноманітні заходи у дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах. Місячники безпеки, тижні знань, дні цивільного захисту та багато інших цікавих та пізнавальних заходів проводять працівники ДСНС та освітяни серед дітей та підлітків.

Один з таких заходів, нещодавно, відбувся у двох навчальних закладах Виноградівського та Іршавського районів. Відбулись дані заходи у ЗОШ І-ІІІ ст. села Теково Виноградівського району та у Іршавській гімназії.

Спочатку фахівці пожежної справи розповіли дітям про правила безпеки. Зокрема, про небезпеку, яку несе в собі вогонь, тонкий лід та нагадали школярам основні правила поведінки в побуті. Адже, через свою допитливість діти підпадають під так звану «категорію ризику», і в пошуках незвичного, часто спричинюють небезпечні ситуації або стають їх жертвами. Тож попередити їх про загрози, ознайомити з першочерговими діями з ліквідації надзвичайних ситуацій та правилами порятунку здоров’я і життя – це головна мета рятувальників.

Окрім цього, дітям показали техніку, бойовий одяг та спорядження, що перебуває на озброєнні у рятувальної служби. А для популяризації професії пожежного-рятувальника працівники служби «101» залучили до проведення уроку безпеки курсанта Вінницького Вищого професійного училища Львівського державного університету безпеки життєдіяльності Юрія Бобика.

Курсант розповів школярам про навчання в училищі й про всі аспекти своєї майбутньої професії. Також, він розповів дітям про роботу підрозділів Державної служби з надзвичайних ситуацій. Адже більшість із нинішньої молоді вважають, що Служба порятунку – це лише пожежні підрозділи. Хоча насправді - це і піротехніки, і водолази, і екологи, і хіміки-технологи, і інженери з охорони праці, і фахівці з радіаційного і хімічного захисту.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Громадські слухання ...
Наступна новина: В Луцьку відбулася ...

КОМЕНТАРІ