В Закарпатській області в УМВС освятили стеллу загиблим "чорнобильцям"

В Закарпатській області в УМВС освятили стеллу загиблим "чорнобильцям"

13.12.14 13:03 0 740
Закарпатська міліція вшановує пам'ять своїх колег, життя яким вкоротив підступний атом Чорнобиля.

14 грудня Україна вшановує пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Напередодні урочистості відбулися і в закарпатській міліції.

В урочистій обстановці було відкрито й освячено стеллу загиблим героям-чорнобильцям із фотографіями 51 закарпатських міліціонерів, життя яких забрав підступний атомний вбивця.

В присутності керівництва УМВС і численних гостей-ліквідаторів аварії на ЧАЕС стеллу освятив й провів молебень за душами усопших «чорнобильців» о.Миколай Кабацій.

А далі в клубі управління відбулися урочистості, які відкрив начальник УМВС України в Закарпатській області полковник міліції Сергій Шаранич.

Сергій Олексійович зробив екскурс в історію чорнобильської трагедії. 3480 закарпатців взяли участь в ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, з них 430 працівників міліції. На жаль, півсотні з них уже немає в живих… Хвилиною мовчання зал вшанував пам'ять загиблих героїв. До пам′ятника загиблим було покладено корзину з квітами.

Великій групі «чорнобильців» було вручено грошові премії та відзнаки УМВС і обласної влади.

Очільник УМВС висловив подяку людям, з ініціативи яких було встановлено стеллу «чорнобильцям» - голові Асоціації УМВС «Чорнобиль» Петру Бронтерюку та ветерану ОВС полковнику міліції у відставці Володимиру Цанько. Вони ж видали і пам′ятний буклет, присвячений річниці чорнобильської трагедії, який буде роздано родинам загиблих «чорнобильців».

З щирою промовою перед присутніми виступив і сам сивочолий ветеран і «чорнобилець» Петро Бронтерюк, який висловив подяку очільнику міліції за турботу про «чорнобильців».

- Чорнобиль залишається глибоким болем і відкритою раною України. Це наша історія, яку слід пам′ятати, аби не робити більше таких помилок. Адже без минулого немає майбутнього, - підсумував полковник Сергій Шаранич.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: рятувальники відвідали ...
Наступна новина: Іван Крисак: «Ліквідатори ...

КОМЕНТАРІ