В Чернігівській області рятувальники вшановували учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

В Чернігівській області рятувальники вшановували учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

13.12.14 08:01 0 786
12-го грудня, з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, у Чернігові керівництво та особовий склад Управління ДСНС взяли участь у церемонії покладання квітів до пам’ятного знаку "Героям Чорнобиля" на Алеї Героїв, що проходила за участю керівництва обласної державної адміністрації, обласної ради, міськвиконкому, відомчих організацій та громадськості.

Потім в обласному Управлінні ДСНС відбулися збори за участю колишніх співробітників служби, які приборкували найстрашнішу в світі ядерну катастрофу. Зі словами вдячності та найкращими побажаннями звернулися до присутніх начальник Управління полковник служби цивільного захисту Ігор Федоренко та голова обласної ветеранської організації Володимир Абраменко.

Під час виступу, Ігор Федоренко зазначив: "У ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС брали участь 343 співробітники Чернігівського гарнізону пожежної охорони. Вони одними з перших прибули в зону катастрофи й виконували дуже небезпечну і складну роботу по консервації АЕС, відкачці води з-під пошкодженого реактора, дезактивації автотехніки, що працювала в зоні підвищеної радіації, гасінню пожеж у забруднених лісах тощо. Їхні дії отримали високу оцінку з боку держави й 42 співробітники були відзначені нагородами. На превеликий жаль, внаслідок отримання значної дози радіоактивного опромінення, вже пішли з життя 33 чернігівських пожежники-ліквідатори". Далі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять померлих ліквідаторів аварії на ЧАЕС та загиблих героїв антитерористичної операції на Сході України.

В ході зібрання, начальник обласного Управління ДСНС вручив вісьмом пожежникам-ліквідаторам почесні грамоти, нагрудні знаки та подяки від Чернігівської обласної державної адміністрації та обласної Ради за особистий внесок у ліквідацію наслідків аварії на ЧАЕС. Всеукраїнська Асоціація ветеранів війни та служби цивільного захисту відзначила ліквідаторів Георгія Прядка - орденом "Честь і слава", Миколу Шемякіна - медаллю "Доблесть і Честь".

На завершення зборів, керівництво Управління ДСНС та пожежники-ліквідатори поклали квіти до "Меморіалу пам’яті" на фасаді Управління.

У ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові за «гарячими ...
Наступна новина: Суперліга. Дніпро розгромив ...

КОМЕНТАРІ