В Чернігівській області ми підсумували нашу роботу у сфері авіаційних робіт з пошуку та рятування,щоб розробити ефективний план діяльності на наступний рік – Анатолій Бойко

В Чернігівській області ми підсумували нашу роботу у сфері авіаційних робіт з пошуку та рятування,щоб розробити ефективний план діяльності на наступний рік – Анатолій Бойко

13.12.14 16:15 0 807
Відбулась міжвідомча нарада з представниками суб’єктів єдиної системи проведення авіаційних робіт з пошуку і рятування (далі – ЄСПАРПР) під керівництвом першого заступника Голови ДСНС України Анатолія Бойка за участю представників Міноборони, МВС, Мінінфраструктури, Державіаслужби, Адміністрації Держприкордонслужби та ДСНС.

Співробітники держструктур зустрілися, щоб підсумувати роботу у поточному році та визначити основні завдання на 2015 рік.

Учасники детально обговорили роботу щодо забезпечення координації авіаційних робіт та авіаційного пошуку і рятування. Професіонали звернули увагу на актуальність питань організації чергування авіаційних пошуково-рятувальних сил і засобів суб’єктів ЄСПАРПР, виявили проблемні питання та озвучили шляхи їх вирішення.

Крім того, було розглянуто стан організації та забезпечення проведення пошуку і рятування у морському пошуково-рятувальному районі України.

Проаналізовано роботу Науково-дослідного центру авіації у 2014 році щодо наукового супроводження функціонування ЄСПАРПР та визначено основні його завдання на 2015 рік.

Також в рамках робочої зустрічі її учасники поспілкувалися з питань щодо подальшого виконання завдань в ЄСПАРПР та нарощування пошуково-рятувальних сил і засобів.

«Учасники наради дали об’єктивну оцінку стану функціонування системи авіаційного пошуку і рятування в Україні, чітко сформулювали основні проблемні питання та запропонували шляхи їх вирішення. Зазначу, що цього року ми працювали у посиленому режимі, враховуючи складну ситуацію у країні. Саме тому нам необхідно професійно і відповідально проаналізувати підсумки роботи, адже це допоможе розробити ефективний план діяльності на найближче майбутнє, щоб і надалі в повному обсязі злагоджено та на високому рівні виконувати завдання державної ваги», - підсумував захід Анатолій Бойко.

Перший заступник Голови ДСНС України зазначив, що за підсумками роботи відпрацьовано Протокол міжвідомчої наради та визначено основні заходи на 2015 рік щодо забезпечення функціонування та подальшого вдосконалення системи авіаційного пошуку і рятування та ЄСПАРПР, а саме:

нарощування та оптимальне розміщення на території держави чергових пошуково-рятувальних повітряних суден для виконання авіаційних робіт з пошуку і рятування;

підвищення рівня підготовки екіпажів чергових пошуково-рятувальних повітряних суден до виконання завдань за призначенням у різних умовах обстановки;

забезпечення екіпажів чергових пошуково-рятувальних повітряних суден аварійно-рятувальним майном та спорядженням відповідно до встановлених норм;

приведення у відповідність з чинним законодавством нормативно-правових актів у сферах авіаційного пошуку і рятування та авіаційних робіт з пошуку і рятування.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області в ...
Наступна новина: Рівненські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ