Міліціонери Рівненщини беруть активну участь у проведенні Всеукраїнського тижня права

Міліціонери Рівненщини беруть активну участь у проведенні Всеукраїнського тижня права

13.12.14 10:14 0 742
У межах проведення цього заходу березнівські правоохоронці разом із представниками відділу освіти організували й провели зустрічі з учнями навчальних закладів району.

У Прислуцькому НВК у формі живого діалогу з учнями спілкувався оперуповноважений сектору кримінальної міліції у справах дітей майор міліції Валерій Цапук. З метою виховання почуття відповідальності за поведінку і вчинки, а також ознайомлення з правовим законодавством для учнів 10-11 класів правоохоронець провів лекцію на тему: «Відповідальність неповнолітніх перед законодавством за вчинення злочинів та правопорушень».

Начальник сектору кадрового забезпечення майор міліції Олександр Грибинець та старший інспектор кадрового забезпечення Аліна Козлюк під час спілкування з учнями Моквинського НВК ознайомили молодь з найважливішими конституційними нормами, що захищають особисті права людини, а також розповіли бажаючим учням про умови вступу до вузів системи МВС.

Березнівські правоохоронці завітали і до Балашівського НВК - «Колегіум-ЗОШ І-ІІІ ступенів». В актовому залі із учнями 10-11 класів провели шкільну конференцію на тему: «Я і закон».

Активну участь у бесідах та лекціях взяли і самі школярі. Здебільшого їх цікавило, яка відповідальність передбачена законодавством за невиконання своїх обов'язків у школі й родині, за вживання слабоалкогольних напоїв, тютюнових виробів і наркотичних речовин, за здійснення кримінальних і адміністративних порушень тощо.

- Завданням міліціонерів було не тільки дати учням необхідні правові знання, але й підготувати їх до адекватних дій в екстремальних життєвих ситуаціях, – розповів майор міліції Олександр Грибинець. - Проведена спільна робота сприятиме попередженню правопорушень, а, можливо, і поштовхом до вибору майбутньої професії.

На останок правоохоронці наголосили, що у першу чергу обов'язки дітей – це щодня відвідувати школу і без поважних причин не пропускати занять.

Учні шкіл отримали багато нових знань з питань правової культури, правового захисту. Від зустрічі всі залишились задоволені, подякували нашим правоохоронцям та виявили бажання зустрітися ще.

Світлана Бойчура,

Березнівський РВ УМВС України

В Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ