У Рівненській області професії майбутнього очима дітей

У Рівненській області професії майбутнього очима дітей

13.12.14 13:38 0 786
У рамках Місячника школяра, який стартував на початку грудня, фахівці Кузнецовського міського центру зайнятості вже провели низку профорієнтаційних заходів. Поповнила цей перелік багатогранна акція, яку провели 10 грудня для вихованців підліткового клубу «Бригантина», що при міському центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. В заході взяло участь майже 50 дітей віком 6-9 років.

Акція розпочалася із Дня відкритих дверей центру зайнятості, під час якого дітлахи знайомились із специфікою роботи служби. Найбільше їх зацікавила, за словами дітей, «спеціальна техніка» (новітні технології), за допомогою якої можна шукати роботу, – електронний консультант, тач-скрин, комп'ютер вільного доступу.

В інформаційному центрі для молоді відбулася підсумкова частина Конкурсу малюнків «Барви професії». За допомогою олівців, пензлів і фарб діти висловили мрії про свій майбутній фах. Хтось мріє стати лікарем, вчителем, когось приваблює професія міліціонера, когось – перукаря. Є й ті, хто мріє про далекі краї та подорожі, – вони хочуть здобути професії моряка чи космонавта.

«Серед багатьох яскравих, сонячних робіт важко виділити найкращі, кожна індивідуальна, кожний малюнок цікавий. Усі діти талановиті, і наше завдання – не стільки визначити переможців, як допомогти дітлахам знайти свою дорогу в житті, розібратися в собі, зорієнтуватися в сучасних реаліях і зробити професійний вибір виважено», – наголосила начальник відділу активної підтримки безробітних Руслана Ярощук.

Конкурс завершила виставка кращих робіт. До слова, їх відбір був нелегким завданням для журі, адже кожен маленький витвір – це ще нереалізовані мрії дітей, кожну з яких треба поважати. Однак, конкурс є конкурсом, тож переможцями стали: Вероніка Деркач, 7 років, Мар'яна Затірка, 6 років та Роман Петрук, 7 років. За свої старання вони отримали заохочувальні подарунки від центру зайнятості.

«Такі заходи дозволяють розвивати творчі здібності дітей молодшого шкільного віку та мотивують їх до здобуття знань про світ професій», – каже педагог-організатор Наталія Рибачик.

Різнобарвна експозиція протягом всього Місячника школяра прикрашатиме центр зайнятості та, на нашу думку, дасть можливість його відвідувачам не тільки помилуватися малюнками, а й замислитися над професійним самовизначенням своїх дітей.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ДАІ ...
Наступна новина: У Мукачеві засудили ...

КОМЕНТАРІ