У Рівненській області обговорили проблеми сільського безробіття

У Рівненській області обговорили проблеми сільського безробіття

13.12.14 14:20 0 853
Об'єднання зусиль усіх сторін соціального партнерства для вирішення питань зайнятості сільського населення стало темою круглого столу, який організував Гощанський районний центр зайнятості. Учасниками заходу, проведеного 11 грудня в рамках Всеукраїнської декади зайнятості стали керівники органів виконавчої та представницької влади та всі сільські голови району. Зустріч стала своєрідним підсумком співпраці служби зайнятості з сільськими, селищною радами та напрацюванням перспектив на наступний рік.

Головні підсумки на перспективи взаємодії, а також ситуацію на ринку праці окреслив директор центру зайнятості Петро Зубкевич. Його виступ був ілюстрований інфографічною презентацією, яка характеризує процеси у сфері зайнятості району.

Заступник голови райдержадміністрації Юрій Ястремський зробив акцент на працевлаштуванні соціально вразливих категорій, зокрема, осіб з інвалідністю, допомозі сім'ям учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб через розширення співпраці в організації громадських робіт. Для цього слід збільшувати видатки місцевих бюджетів на організацію та фінансування громадських робіт, які сприятимуть адаптації незайнятих громадян та забезпечать їх матеріальну підтримку.

Заступник голови районної ради Юрій Буркалець наголосив на потребі продовжити активну взаємодію з сільськими, селищною радами, профспілками, роботодавцями, громадськими організаціями – усіма, хто впливає на зайнятість. Особливо наголосив на підтримці роботодавців, які зареєстровані і здійснюють свою діяльність на території району та вносять інвестиції як в економіку, так і у вирішення соціальних питань.

Сподівання на продовження плідного співробітництва та нарощування обсягів залучення безробітних до громадських робіт у наступному році висловила заступник начальника відділу організації сприяння працевлаштуванню та надання послуг роботодавцям обласного центру зайнятості Наталія Руда.

Начальник відділу активної підтримки безробітних РЦЗ Володимир Бандура ознайомив присутніх з можливостями служби зайнятості в підвищенні конкурентоздатності працівників шляхом навчання.

Під час активного обговорення питань сільської зайнятості внесли свої пропозиції Гощанський селищний голова Валерій Макотера, а також сільські голови: Бугринський – Сергій Пилипчук, Тучинський – Володимир Кирильчук, Липківський – Андріян Остапчук.

За активну співпрацю зі службою зайнятості, вагомий внесок в організацію та проведення громадських та інших видів тимчасових робіт Валерій Макотера та Сергій Пилипчук нагороджені Подяками Рівненського обласного центру зайнятості.

Учасники заходу прийняли рекомендації, які окреслюють основні питання співпраці центру зайнятості та місцевих рад, та підписали відповідні двосторонні угоди.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: На Вінничині в УМВС ...
Наступна новина: В Тернополі сергій Надал ...

КОМЕНТАРІ