У Рівненській області поєднали приємне з корисним

У Рівненській області поєднали приємне з корисним

13.12.14 09:27 0 728
Острозька районна рада старшокласників «Лідер», а це 22 шкільні президенти, завітала 11 грудня до міськрайонного центру зайнятості на профорієнтаційний захід «Служба зайнятості – молоді», проведений в рамках Всеукраїнської декади зайнятості.

Для працівників відділів активної підтримки безробітних центрів зайнятості профорієнтаційна робота з учнями є однією з провідних ланок діяльності, а тому потребує пошуку нових форм та методів, застосування різноманітних методик професійного самовизначення учнів. Зважаючи на велику соціальну значущість проблеми майбутнього вибору професій саме в старшому шкільному віці, 11 грудня фахівці центру зайнятості запросили Острозьку районну раду старшокласників «Лідер» на профорієнтаційний захід «Служба зайнятості – молоді».

Головний спеціаліст відділу активної підтримки безробітних Тетяна Марченко провела екскурсію по центру зайнятості, розповіла про послуги служби. Вона показала, як самостійно можна шукати роботу в усій Україні, області та районі за допомогою комп'ютера вільного доступу, тач-скріну, стендів та друкованої продукції. Фахівець також ознайомила з професіографічними папками, довідниками навчальних закладів регіону.

Але найцікавіше чекало учнів у залі групових послуг. Знайти своє покликання – це моральне задоволення, впевненість у своїх силах, отже – дорога до щастя. Але спочатку потрібно пізнати себе, осмислити свої вміння та здібності, правильно оцінити свої можливості. Навчитися цьому допомогла начальник відділу активної підтримки безробітних Світлана Ягодка, яка провела захід «Моя майбутня професія». Вона розповіла про умови вибору професій, помилки та алгоритм семи кроків до прийняття зваженого рішення. Лідери взяли участь в інтерактивній грі «Автопортрет» та підвищили свою здатність співвідносити зовнішні характеристики людей з їх професією.

Позитивних вражень від зустрічі додав майстер-клас із плетіння кольоровими стрічками. Старшокласники плели браслети дружби для учасників бойових дій в зоні АТО. У результаті – 27 браслетів та три листи з найкращими побажаннями воїнам. Школярі попросили отримати перемогу та повернутися живими, адже будь-яка професія, яку вони оберуть, буде успішною в мирній, багатій, єдиній державі.

Фото можна переглянути тут

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Звернення начальника ...
Наступна новина: Кустуріца хоче зняти в ...

КОМЕНТАРІ