На Тернопіллі рятувальники взяли участь у заходах,приурочених Дню вшанування учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

На Тернопіллі рятувальники взяли участь у заходах,приурочених Дню вшанування учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

13.12.14 15:04 0 791
12 грудня рятувальники взяли участь у заходах, приурочених Дню вшанування учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. За здоров’я ліквідаторів та за вічний спокій тих, хто поклав життя рятуючи Україну від атомного лиха помолилися у Церкві Свято-Троїцького духовного центру на честь Данила Галицького.

Після чого представники влади та громадськості поклали квіти до пам’ятника жертвам Чорнобиля. Поминальний молебень, за всіма, хто постраждав від Чорнобильської катастрофи, відправили представники духовенства.

За cловами Івана Крисака, мужність, відданість та самопожертву ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, важко переоцінити.

Завершилися заходи, приурочені Дню вшанування учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи покладанням квітів до пам’ятної дошки ліквідатору аварії на ЧАЕС, ветерану пожежної охорони органів внутрішніх справ Леоніду Кудринському, що встановлена у Тернополі на будинку по вул.Злуки, 43.

Полковник Кудринський проходив службу на керівних посадах Державної пожежної охорони понад 30 років. З 6 червня по 18 липня 1986 року Кудринський Леонід Олександрович брав участь у ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Виконував обов'язки начальника Тернопільського батальйону ВПО. Ризикуючи своїм життям і здоров’ям, виконував важку і небезпечну роботу по дезактивації покрівлі машинного залу 3-го енергоблоку, покрівлі переходу з корпусу №81 на корпус №82, покрівлі хімцеху блоку «В», свердління отворів у конструкції машинного залу 3-го енергоблоку та санітарну обробку пожежної техніки на пункті прискореної санітарної обробки № 1 с.Лелів.

Ураження невидимим стронцієм спекотного літа 1986 року позначилась на його здоров'ї. Кудринський Леонід Олександрович помер 27 квітня 2006 року - рівно 20 років після трагічної події на Чорнобильській атомній електростанції.

Сини полковника Юрій та Олександр продовжили батькову справу та служать в органах Державної служби надзвичайних ситуацій.

За матеріалами Тернопільської ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Вінниччині урочисто ...

КОМЕНТАРІ