Закарпаття: на Берегівщині винуватця ДТП встановили за "гарячими слідами"

Закарпаття: на Берегівщині винуватця ДТП встановили за "гарячими слідами"

14.12.14 14:38 0 843
Днями в місті Берегово сталася дорожньо-транспортна пригода. Водій з місця пригоди зник, залишивши на місці події збитого ним перехожого.

Ввечері до чергової частини Берегівського райвідділу міліції надійшов дзвінок від жінки, яка схвильованим голосом пояснила, що, йшовши по вулиці, помітила непритомного молодого чоловіка з численними травмами, який лежить обабіч дороги на перехресті вулиць Мужайської та Фізкультурної.

За характером ушкоджень на тілі чоловіка було встановлено, що отримати він їх міг в результаті дорожньо-транспортної пригоди від удару автомобіля. З метою розшуку винуватця ДТП та автомобіля по тривозі було зібрано особовий склад Берегівського райвідділу, в дію введено план «Перехват».

На місце пригоди виїхала слідчо–оперативна група, на чолі з т.в.о. начальника Берегівського райвідділу міліції Володимиром Сакалошем та начальником кримінальної міліції Петром Дрозденком.

На місці події були виявлені уламки автомобіля, винуватця ДТП. Завдяки яким було ідентифіковано колір та марку автівки.

Були створено групи з числа берегівських правоохоронців для перевірки власників автівок, схожої з винуватцем ДТП моделі та кольору. Швидке реагування та пророблена правоохоронцями робота дала свої результати.

Вже через годину правоохоронцям вдалося встановити автівку, що збила перехожого. Дружина власника автомобіля спочатку захищала чоловіка, але згодом, усвідомивши, що сталося, розповіла правоохоронцям правду. Її чоловік приїхав додому на автомобілі, був дуже схвильований, розповів про те, що здійснив наїзд на чоловіка, після чого пішов з дому, а куди - не пояснив.

Правоохоронці оглянули автомобіль, на ньому були численні пошкодження. Автівку стражі порядку доставили на штрафмайданчик Берегівського РВ УМВС.

Пошуки водія продовжувалися цілу ніч. Вранці винуватець ДТП, усвідомивши, що накоїв, із розкаянням сам прийшов до райвідділу. Свої дії пояснив тим, що після наїзду злякався, розгубився і не знав, що робити, як себе поводити, тому покинув місце події…

Постраждалий 25-річний берегівчанин з місця ДТП каретою швидкої допомоги був доставлений до Берегівської ЦРЛ з тілесними ушкодженнями у вигляді відкритої черепно-мозкової травми та перелому правої ноги у двох місцях. Наразі молодий чоловік знаходиться у комі, його стан медики оцінюють як критичний.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортом, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження). Вказане діяння карається позбавленням волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років, або без такого.

- Навіть якщо ви стали винуватцем дорожньо-транспортної пригоди, не залишайте постраждалих, адже вчасне надання допомоги може врятувати людині життя, -зауважив т.в.о начальника Берегівського райвідділу міліції майор Володимир Сакалош. – Керівництво та особовий склад Берегівського райвідділу міліції висловлює подяку жінці, що виявилася небайдужою до чужої біди та повідомила про постраждалого міліції та медикам.

Яна Денисюк

Берегівський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області у ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ