В Рівному герою Небесної Сотні Олександру Храпаченку відкрили пам’ятну дошку

В Рівному герою Небесної Сотні Олександру Храпаченку відкрили пам’ятну дошку

14.12.14 15:48 0 913
Першу восени встановили на будинку, де він мешкав. Новий мемопіальний знак розмістили на вході до 19-ї рівненскої школи, яку загиблий "євромайданівець" закінчив в 2004-му році. Настоятель Свято-Софіївської парафії отець Василь освятив дошку, а присутні поклали до неї квіти.

Цей стенд висить у фойє 19-ї рівненської школи. Його встановили тут з нагоди першої річниці Революції Гідності. На світлинах зображено того, ким навчальний заклад особливо пишається - Героя Небесної сотні Олександра Храпаченка. До 19-ї школи сміливець, яикй поліг від кулі снайпера на Майдані, прийшов у дев'ятому класі. Учні запам'ятали його радісною, доброзичливою та цілеспрямованою людиною. Він відразу захопився КВН та ще тоді вирішив стати режисером.

Тарас Власюк, однокласник: "Що не попросиш - завжди він перший, виділявся хлопчина, знаєте, і з посмішкою, і доброзичливий. Як кажуть, людей, яким потрбіно жити і добиватися чогось в житті, бог забирає в першу чергу."

однокласники, друзі та рідні вшановують пам'ять героя та відкривають меморіальну дошку на фасаді його рідної школи. Пам'ятний знак освячують та кладуть до нього квіти. Шкільна громада переконана - відтепер всі майбутні учні знатимуть про хороброго випускника.

Зоя Наконечна, класний керівник: "Коли дізналася, що Саша загинув, зустрілися із однокласниками та тими, хто навчався разом. Одразу перша думка - все тому, що він був набайдужим. Ми навіть не здивувалися, що він був там - в Києві, на передовій. Тому що це людина особлива."

Це вже не перший меморіальний знак Олександру Храпаченку. Сміливця зображено разом з іншими полеглими рівнянами на Стелі героям Небесної сотні біля органного залу. На стіні будинку, де він жив, відкрили пам'ятну дошку, а в рідному гуманітарному університеті з'явилася аудиторію його імені. Міська влада присвоїла Олександру звання Почесного громадянина міста Рівного, а Президент - Героя України.

Володимир Хомко, міський голова Рівного: "Дуже важливо, щоб це йшло не від влади. Ми підтримаємо, але бажано щоб це йшло від громади. Воно буде не то, шо більш природньо, а більш душевно. Будь ласка, в кого є які ідеї - готові сприйняти. А на цю сесію вже виноситься питання про перейменування вулиці Небесної сотні, в нас по ній великі плани."

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині ...
Наступна новина: Волинь: на Маневиччині ...

КОМЕНТАРІ