Рівненщина: на Млинівщині школярі та міліціонери стали на щабель правосвідоміші

Рівненщина: на Млинівщині школярі та міліціонери стали на щабель правосвідоміші

14.12.14 12:03 0 867
Всеукраїнський тиждень права, що був втілений у життя за розпорядженням Кабінету Міністрів України, став темою № 1 не лише в освітніх закладах, а й наклав свій позитивний відбиток на удосконаленні професійності правоохоронців.

Днями правознавчу тематику обговорювали із учнями Острожецького навчально–виховного комплексу. Працівник кримінальної міліції у справах дітей Юрій Скрипюк спершу зорієнтував своїх слухачів на основах відповідальності – адміністративної та кримінальної, – що передбачена чинним законодавством за порушення його норм. Особливим наголосом відмітив ті пункти, що стосуються безпосередньо дітлахів. Хоча лейтенант міліції і сам є ще молодим працівником, та за час служби відмітив зростаючу тенденцію: діти, в силу свого віку, необізнаності чи довірливості, все частіше стають жертвами злочинних проявів. А тому тема віктимної поведінки у підлітковому середовищі завжди стоїть на порядку денному подібних профілактичних заходів. На завершення бесіда вже традиційно набула формату «запитуйте - відповім».

Повчаючи інших, міліціонери повинні й самі постійно черпати знання. З цією метою вони щоп'ятниці збираються на «уроки». У Млинівському РВ УМВС в рамках тижня обговорювали засади реалізації та захисту прав людини у діяльності правоохоронних структур. Звичайно, кілька годин службової підготовки не можуть охопити всі аспекти цієї міжнародно значимої теми, тому основні її тези продовжують систематично звучати під час все нових і нових занять.

Олеся Бондарець,

Млинівський РВ (із обслуговування Демидівського та

Млинівського районів) УМВС України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ