Серед переможців Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності – п’ятеро з Львівщини

Серед переможців Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності – п’ятеро з Львівщини

14.12.14 16:59 0 798
Вчора, 12 листопада,Українське радіо оголосило підсумки Всеукраїнського диктанту національної єдності. Усього до редакції радіо надійшло 4 452 роботи. Авторів десяти з них визнано переможцями, серед яких п'ятеро з Львівщини.

Найстаршою учасницею і переможницею акції була 82-річна Ірина Петрівна Козак з с. Боратичі Мостиського району. Колишня вчителька і завуч школи вірить у перемогу патріотичного духу, вона впевнена, що радіодиктант національної єдності допоможе українцям згуртуватися, щоб побороти кремлівську агресію. А ось що сказала про Ірину Петрівну її донька Оксана «Любимо маму, шануємо і бажаємо їй якомога довше жити, бути оберегом для нашої родини. Вона перелила у нашу душу український патріотизм, незламність, нескореність і надзвичайну відданість рідній країні».

Участь у різних конкурсах – стиль життя ще однієї переможниці – учительки Дрогобицької гімназії Руслани Мисишин. Торік вона була переможницею обласного радіо диктанту. «Любов до слова мені прищепив батько, який у свій час вперше написав про нашого односельчанина – шефа штабу Української повстанської армії генерал-хорунжого Дмитра Грицая-Перебийноса в місцевій газеті, потім про це почули за кордоном. Відтак йому було споруджено пам’ятник у рідному Дорожові. Бабуся любила співати народні пісні. Тому коли закінчила школу, то вирішила що буду вчителем словесності», – розповіла Руслана Мисишин.

Серед переможців – подружжя лікарів зі Львова Сергій та Ірина Шешураки. Зі слів пані Ірини, вона писала диктант перший раз, чоловік – вдруге.

Ще одна переможниця конкурсу – львів’янка, лікар за фахом Христина Гоянюк, яка народилася і виросла у Бориславі. Любов до мови їй прищепив батько, який багато років викладав українську мову і літературу в одній із шкіл Борислава. А по материнській лінії пані Христина – нащадок одного з друзів Івана Франка.

«Батько мого дідуся Карло Бандрівський був шкільним другом Івана Франка і коли Іван Франко помер, опікувався його сім’єю», – розповіла Христина Гоянюк.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ