На Житомирщині міліція просить громадян повідомляти про підпільні гральні заклади

На Житомирщині міліція просить громадян повідомляти про підпільні гральні заклади

15.12.14 08:04 0 695
Під час проведення масштабного комплексу з викриття осередків незаконого азартного бізнесу правоохоронці області лише упродовж останнього тижня припинили функціонування 11 гральних закладів, чия діяльність була замаскована під державні лотереї, та вилучили понад 200 одиниць грального обладнання. За всіма фактами розпочато досудові розслідування.

Як правило, усі викриті заклади діяли під вивіскою державних лотерей, прикриваючи цим фактичну букмекерську діяльність та ведення азартного бізнесу.

Одним з типових прикладів є гральний зал у Бердичеві, який організувала 36-річна місцева жителька. Жінка була вкрай здивована та обурена появою правоохоронців. Втім у них були підстави вважати, що під вивіскою державних лотерей маскується зовсім інший бізнес. Безпосередньо у закладі підтвердилось, що на встановлених у залі комп'ютерах відвідувачі ведуть азартні ігри.

Функціонування подібних гральних закладів лише за останній тиждень правоохоронці припинили у Житомирі, Коростені, Бердичеві, Малині та інших містах області.

Усі факти було задокументовано та відповідним чином зареєстровано. Наразі розпочато розслідування кримінальних проваджень за ст. 203-2 (Зайняття гральним бізнесом) Кримінального кодексу України. Законодавством за такі дії передбачено покарання у вигляді штрафу від 170 000 до 850 000 гривен з конфіскацією грального обладнання.

- Заходи міліції спрямовані на припинення діяльності будь-яких підпільних гральних осередків на території області, а тому ми звертаємось до усіх небайдужих жителів Житомирщини з проханням повідомляти про місця організації азартних ігор, - прокоментував т.в.о. начальника УМВС України в області Григорій Полковніков. – За кожним із ваших повідомлень буде негайне реагування.

Телефони довіри, за якими можна повідомити про відомі вам факти роботи підпільних гральних закладів: 096 000-00-19, (0412) 40-75-73 або 102.

Шановні жителі Житомирщини, давайте разом протидіяти цьому негативному суспільному явищу.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тональная основа Bourjois ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ