Правоохоронці Закарпаття вирішували проблему насильства у сім`ях

Правоохоронці Закарпаття вирішували проблему насильства у сім`ях

15.12.14 16:36 0 663
В рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» мукачівські дільничні та правоохоронці кримінальної міліції у справах дітей провели ряд заходів щодо виявлення і припинення фактів насилля у сім`ях. Так, у с.Н.Давидково Мукачівського району відбулось виїзне засідання за участі дільничних інспекторів міліції з вирішення проблемних соціальних питань.

В міліції заходи щодо запобігання насильству в сім'ї здійснює служба дільничних інспекторів. Практично щодня до цієї служби надходять заяви чи повідомлення про насилля. Найчастіше, які розповідають дільничні, від такого виду утиску страждають жінки, хоча трапляються й випадки, коли від фізичного насилля потерпають старенькі батьки, рідше чоловіки.

Відтак на виїзному засіданні було розглянуто проблеми ряду сімей села, де вчиняється насильство. На засіданні, зокрема розглядали поведінку громадянина Ч. щодо своєї колишньої дружини, вивчали проблеми 6 неблагополучних багатодітних сімей тощо.

З метою протидії всім формам насильства, які виникають у результаті протиправного вирішення тривалих сімейних конфліктів між правопорушником і потерпілим дільничними Мукачівського міського відділу з початку акції відпрацьовано всіх осіб, які перебувають на профілактичному обліку, як особи, що вчиняють насильство в сім'ї. Частину з них вкотре притягнуто до адмінвідповідальності, винесено захисні приписи та офіційні попередження.

Підставою для вжиття заходів, - розповідає старший дільничний інспектор Володимир Магоч, - вважається відповідна заява. За результатами перевірки заяви (повідомлення) особі, що вчинила насильство в сім'ї, виноситься офіційне попередження про неприпустимість вчинення насильства в сім'ї і така особа ставиться на профілактичний облік.

Наталія Машіко

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Цього тижня свої професійні ...

КОМЕНТАРІ