Міліціонери Рівненського району вшанували ліквідатора аварії ЧАЕС

Міліціонери Рівненського району вшанували ліквідатора аварії ЧАЕС

15.12.14 16:24 0 677
За ініціативи начальника Рівненського райвідділу Ігоря Денисюка до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС правоохоронці відвідали ліквідатора–пожежника Володимира Степановича Еднорала.

Виконуюча обов'язки начальника кадрів Наталія Давидюк завітала до капітана у відставці пенсіонера ОВС не з порожніми руками, а як годиться, з гостинцями від керівника підрозділу.

Володимир Степанович, закінчивши пожежне училище, з 1977 року почав працювати в ОВС. А у 1987 році був призваний на ліквідацію наслідків катастрофи в Чорнобилі.

— На той час я був керівником пожежного підрозділу по охороні третього та четвертого енергоблоку аж три місяці,— розповідає про ті страшні часи чоловік. — І хоча на той час вже був побудований саркофаг, пожежі все рівно виникали.

За час роботи Володимир Еднорал отримав багато нагород, в тому числі «За бездоганну службу» та пам'ятну відзнаку МВС України «20 років Чорнобильської катастрофи». Його життя було надзвичайно цікаве та насичене, адже робота в міліції закидала в різні куточки світу. У 1980 році брав участь в охороні місцевого готелю під час Олімпійських ігор, а у 1985-му – охороняв іноземний «інтер-клуб» під час Всесвітнього фестивалю молоді у Москві.

Володимир Степанович пішов на пенсію у 1997 році у званні капітана з посади інспектора бойової службової підготовки Рівненського РВ УМВС. Правда, перебування в Чорнобильській зоні дали про себе знати, і на пенсію довелося піти у зв'язку із встановленою другою групою інвалідності. І хоча в підрозділі правоохоронець прослужив недовго, сучасна міліція і досі не забуває та відвідує пенсіонера ОВС.

Безмежність радості, і водночас смутку в очах Володимира Степановича помітили ми від нашої з ним зустрічі. Пенсіонер та інвалід вже першої групи за станом здоров'я, але оптиміст у душі, капітан ОВС дякував керівнику райвідділу Ігорю Денисюку за теплі вітання.

— Просто пам'ятати ні з чим незрівнянну Чорнобильську катастрофу і завжди дякувати тим, хто ціною свого життя дав можливість нам жити – тепер це наш обов'язок, — підсумував Ігор Денисюк.

Довідка: До 1989 року на роботи в Чорнобилі вцілому було залучено майже 800 тисяч чоловіків. Питання про те, яка кількість ліквідаторів на вже померли, залишається спірним. Одні джерела говорять про цифру у 25 тисяч чоловік, інші – до 500 тисяч.

Марія ЮСТИЦЬКА,

Рівненський РВ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ