Луцьк: «Чорне море» з Одеси – переможець ІV-го міжнародного новорічного турніру з футзалу «Дружба без кордонів»

Луцьк: «Чорне море» з Одеси – переможець ІV-го міжнародного новорічного турніру з футзалу «Дружба без кордонів»

15.12.14 15:17 0 876
У суботу Луцьк став спортивним містом, адже в цей день на його спортивних аренах пройшло чимало змагань міського та міжнародного рівнів.

Любителі футзалу упродовж дня в спортивно-оздоровчому комплексі “Адреналін Сіті” спостерігали за цікавою та напруженою боротьбою учасників ІV-го міжнародного новорічного турніру з футзалу серед ветеранів 35 років та старші “Дружба без кордонів”, організаторами яких були комітет по фізичній культурі та спорту Луцької міської ради, Федерація футболу міста Луцька за підтримки Федерації футболу Волинської області, Асоціації футзалу України та Асоціації міні-футболу (футзалу) Волинської області.

У складах команд на поле виходили спортсмени-ветерани, які багато років віддали футболу, граючи в різних командах юнаків та дорослих, командах майстрів як в наш час, так і в часи колишнього радянського союзу. Вони і зараз пропагують здоровий спосіб життя і є прикладом для наслідування молодшим поколінням.

На урочистому відкритті були присутні гості, серед яких – міський голова Микола Романюк, голова комітету по фізичній культурі та спорту – Юрій Волинець, голова комітету ветеранського футзалу Асоціації футзалу України – Олександр Король, голова Федерації футболу міста луцька – Василь Кохановський і голова громадської організації «Асоціація ветеранів фізичної культури та спорту», Заслужений працівник фізичної культури та спорту України – Станіслав Рупчев.

У своєму вітальному слові Микола Романюк відзначив: «Цей турнір вже вкотре доводить, що лучани люблять футбол і проводять чимало змагань для різних вікових груп. А ще завдяки таким турнірам, ми підтримуємо братні зв'язки не тільки з спортсменами України, але і з спортсменами ближнього зарубіжжя. Особливо тісні зв'язки луцьких ветеранів з клубом «Адамс» з Бреста, командою “Гурнік” з міста Лєнчно, які є частими гостями у нашому місті, і які залюбки приймають в себе наш «Ветеран-Лучеськ».

Також міський голова вручив подарунки і нагородив подяками за популяризацію та розвиток футболу серед ветеранів, плідну міжнародну співпрацю, зміцнення дружніх партнерських стосунків та пропаганду здорового способу життя Миколу Яроховича – президента команди ”Адамс”(м.Брест, Білорусь), Артура Капелько – президента команди “Гурнік”(м.Лєнчно, Польща), Романа Михайліва – президента команди “ЛЕО-СІТІ”(м.Львів), Сергія Грошина – президента команди “Чорне море” (м.Одеса), Юрія Ващука - тренера команди «Колос» (м.Ківерці), Миколу Юнака – президента команди АФК (м.Володимир-Волинський), Віктора Ревка – президента команди “Надія” (с.Хорів, Локачинський р-н) і Олександра Нікітіна – президента команди господарів “НІКО Ветеран-Лучеськ (м.Луцьк).

Станісла Рупчев від імені «Асоціації ветеранів фізичної культури та спорту» вручив пам'ятні медалі найповажнішим учасникам кожної команди.

А далі розпочалися справжні футбольні баталії. Пристрасті вирували у кожній грі. Глядачі побачили красиві комбінації, самовіддану гру воротарів, безліч красенів-голів не тільки у виконанні польових гравців, але і воротарів, що викликало шквал оплесків на трибунах «Арени Спорт».

У групі А, впевнено довівши до перемоги всі поєдинки, перемогла команда з міста Бреста. Лучани, поступившись в очному поєдинку лише брестчанам, зайняли друге місце, і продовжили боротьбу у півфіналі. Команда зі Львова стала третьою, а ківерчани - четвертими.

У групі Б команда «Чорне море» з Одеси з трьома перемогами завершила груповий етап на першому місці. Другими стали гравці з Локачинського району, в активі яких була лише одна поразка від одеситів. Третіми стала команда Володимира-Волинського, а польський «Гурнік», який вперше у нашому місті, – четвертий.

У першому півфінальному матчі на майданчику зустрілися команди «Адамс» (Брест) і «Надія» (Хорів). Володіючи ініціативою під час усього матчу, хорівські футзалісти отримали впевнену перемогу з рахунком 5:2.

У другому півфіналі луцьких ветеранів екзаменував чемпіон ІІ-го міжнародного турніру 2012 року у місті Луцьку - команда «Чорне море» з міста Одеси. Укомплектована більш досвідченішими гравцями, серед яких були гравці екстра класу, одесити грали впевненіше. Вони активно діяли в атаці і не помилялися у захисті. Впевнено провів цю гру і їх воротар, який не дав лучанам забити бодай один м'яч. У підсумку перемога одеситів 5:0, і вони - у фіналі.

Оскільки міжнародний турнір проходив під гаслом «Дружба без кордонів», організатори внесли окремі зміни до його регламенту. Було прийняте рішення не проводити гру за третє місце, а присудити його обом командам, які не потрапили до фіналу. Таким чином команди «Адамс» Брест і «НІКО-Ветеран Лучеськ» стали третіми на цьогорічному міжнародному турнірі.

А головний приз – кришталевий кубок від Асоціації футзалу України, розіграли команди «Надія» і «Чорне море». Гра, як і передбачалося, стала окрасою турніру. Проте майстерність і вважаючи те, що гравці з локачинського району в цей день грали ще і календарну гру 4-го туру Суперліги Волині проти «Волиньагротеха», втома не дала їм можливість гідно протистояти одеситам. В підсумку поразка з рахунком 1:3 і срібні нагороди турніру. А «Чорне море» з Одеси вже вдруге переможець міжнародного новорічного турніру 2014 року.

Команди переможці та призери були нагороджені дипломами, кубками та медалями від організаторів змагань.

Також вперше у цьому році організатори включили нові номінації і підготували нагороди для команд і гравців.

Так кубком і медалями за чесну гру «Fair-Play» була нагороджена команда АФК Володимир -Волинський.

Пам'ятними призами було відзначено кращих гравців кожної команди, серед яких: Мірек Будка (Лєнчно), Юрій Бичук (Брест), Федір Пилипів (Одеса), Микола Радько (Хорів), Ігор Мосурець (Володимир-Волинський), Роман Михайлів (Львів), Юрій Ващук (Ківерці) та Ігор Заболотний (Луцьк).

А кращими по амплуа оргкомітет визнав і нагородив спеціальними призами – Костянтина Стародубцева (Одеса) - «кращий воротар», Юрія Кудінова (Хорів) – «кращий гравець». «Кращим бомбардиром» турніру, забивши вісім м'ячів, став гравець команди «Чорне море» (Одеса) Сергій Торшин.

Також футбольний м'яч з автографами футболістів команди «Волинь» Луцьк, за допомогу у проведенні турніру та розвиток ветеранського футболу, від імені організаторів, було вручено голові комітету ветеранського футзалу Асоціації футзалу України – Олександру Королю.

Представники зарубіжних делегацій подякували організаторам за високий рівень проведення та організацію змагань і, в свою чергу, запросили команду міста Луцька на аналогічні ветеранські турніри в місто Лєнчна (Польща) на 20 грудня цього року і в місто Брест (Білорусія) на 3 січня 2015 року.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Дільничні Ужгородського ...
Наступна новина: На Вінничині під час ...

КОМЕНТАРІ