На Хмельниччині лише спільні дій всіх органів управління під час виникнення надзвичайних ситуацій в зимовий період сприятимуть їх оперативній та злагодженій ліквідації – Сергій Бочковський

На Хмельниччині лише спільні дій всіх органів управління під час виникнення надзвичайних ситуацій в зимовий період сприятимуть їх оперативній та злагодженій ліквідації – Сергій Бочковський

16.12.14 15:37 0 688
Нині одним із пріоритетних завдань Державної служби з надзвичайних ситуацій є забезпечення готовності всіх формувань сил Служби до дій в умовах осінньо-зимового періоду. Саме з метою реалізації цього завдання, ДСНС України було розроблено План протидії загрозам і реагування на надзвичайні ситуації осінньо-зимового періоду 2014 - 2015 років. Відповідно до цього Плану налагоджено та здійснюється взаємодія рятувальників ДСНС України з комунальними службами всіх регіонів, органами місцевої влади та органами місцевого самоврядування.

15 грудня, в Державній службі України з надзвичайних ситуацій відбулася чергова нарада керівництва ДСНС України на чолі з Головою Служби Сергієм Бочковським із представниками Державного агентства автомобільних доріг України, Київської міської держадміністрації, публічних акціонерних товариств “Київводоканал” та “Київенерго”.

Під час засідання учасники заслухали доповідь щодо готовності сил та засобівДержавного агентства автомобільних доріг до протидії ускладненням дорожнього руху на автомобільних дорогах в зимовий період. Начальник Держагенства Олег Федоренко відзначив високий рівень взаємодії сил та засобів Агенства з підрозділами ДСНС України та злагодженість у інформаційній співпраці з рятувальниками під час реагування на можливі надзвичайні ситуації в зимовий період.

Представники публічних акціонерних товариств “Київводоканал” та “Київенерго” доповіли про стан готовності міських та об’єктових служб цивільного захисту до реагування на надзвичайні ситуації та аварії на об’єктах життєзабезпечення міста Києва. За словами заступника Голови Київської міської держадміністрації Петра Пантелєєва, для оперативного реагування на випадок виникнення надзвичайних ситуацій в Києві створено та функціонує міський оперативний штаб з ліквідації надзвичайних ситуацій, скориговано План реагування органів управління в умовах виникнення надзвичайних ситуацій та підготовлено об’єкти комунального підприємства до цілодобової роботи у разі погіршення погодних умов. Всі органи управління постійно взаємодіють з ДСНС України та у випадку потреби готові до оперативної та злагодженої взаємодії.

Підсумовуючи результати наради, Голова ДСНС України Сергій Бочковський зазначив, що лише чітко відпрацьовані та злагоджені дії всіх органів управління під час виникнення надзвичайних ситуацій на всій території України, дозволять якнайшвидше ліквідувати їх наслідки та відновити життєзабезпечення у регіонах у випадку погіршення погодних умов.

“Кожен територіальний підрозділ ДСНС України повинен ще раз відпрацювати з комунальними службами та органами місцевої влади всі етапи взаємодії під час реагування на надзвичайні ситуації та бути готовими до чіткої та спільної роботи на випадок погіршення погодних умов. Саме така взаємодія сприятиме оперативній та злагодженій ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій”, - зауважив Сергій Бочковський.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ