Хмельницька область: за добу вогнеборці врятували від знищення вогнем 3 житлових будинки,1 людину врятовано

Хмельницька область: за добу вогнеборці врятували від знищення вогнем 3 житлових будинки,1 людину врятовано

16.12.14 09:48 0 707
14 грудня виникла пожежа у приватному житловому будинку на вул. Ветеринарна в смт. Меджибіж Летичівського району. О 10:35 до служби порятунку «101» зателефонували власники та повідомили про загоряння.

На місце події негайно виїхали рятувальники 31-го державного пожежно-рятувального посту, які пожежу площею 6 кв. м локалізували о 10:54, ліквідували о 10:57.

Вогнем частково пошкоджено перекриття. Ймовірна причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення.

Загиблих та травмованих на місці події немає.

Того ж дня о 14:25 на пункт зв’язку 11-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Деражня надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку с. Волоське.

На місце виклику оперативно прибуло відділення пожежно-рятувального підрозділу району. Пожежу було локалізовано о 14:43, ліквідовано о 14:45.

Начальник Деражнянського районного сектору Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Олег Кирилюк розповів, що ймовірна причина пожежі – дитячі пустощі з вогнем. У той час, коли батьки залишили п’ятеро малолітніх дітей самих удома, найстарший 11-річний Денис вирішив кинути в опалювальну піч ганчірку, змочену бензином для того, щоб краще горіло. Для цього, хлопчина побіг у сарай і взяв повну каністру з пальним. Вогонь, що спалахнув із печі, обпік йому руку та розповсюдився на каністру, яка почала горіти. Діти перелякались і вибігли на вулицю, де помітили сусіда та розповіли йому, що сталося. Чоловік миттю забіг у будинок, накрив каністру покривалом, щоб перекрити доступ повітря до вогню, а потім викликав вогнеборців та почав самотужки ліквідовувати горіння.

Вогнем пошкоджено речі домашнього вжитку. Знищено підлогу площею 3 кв. м. Вогнеборці не допустили розповсюдження полум’я помешканням.

Наразі хлопець знаходитися у центральній районній лікарні.

Вже о 19:49 вогнеборцям Білогірщини повідомили про пожежу в житловому будинку, що виникла у селі Залужжя. Зателефонували місцеві мешканці, які побачили дим із сусідського будинку. Люди самотужки кинулися ліквідовувати горіння.

Черговим караулом, який прибув до місця події, було встановлено, що осередок займання знаходиться в одній із кімнат. Завдяки злагодженим діям сусідів і вогнеборців о 20:18 пожежу вдалося локалізувати, а о 20:23 – ліквідувати, та врятувати від знищення вогнем помешкання. Вогнем пошкоджено речі домашнього вжитку та внутрішнє облицювання стін площею 16 кв. м.

Фахівцями попередньо встановлено, що причиною займання могло стати порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення.

Нещасних випадків на місці пожежі не було.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Прокуратура Волинської ...

КОМЕНТАРІ