Львівське ставропігійне братство св. ап. Андрія Первозваного відзначило 25-річчя

Львівське ставропігійне братство св. ап. Андрія Первозваного відзначило 25-річчя

16.12.14 13:19 0 614
13 грудня Львівське ставропігійне братство св. ап. Андрія Первозваного відзначило 25-річчя.

Як повідомили у братстві, з нагоди ювілею братства в Успенській церкві м. Львова відбулася урочиста літургія, яку очолив Львівський митрополит УАПЦ Владика Макарій. На свято прибули представники братств та духовенства із Львівщини, Харкова, Миколаєва, Полтави, Кіровограда.

Крім того, у приміщенні Львівського музею історії релігії відбулася урочиста академія, у якій брав участь братський хор «Ставрос». Перед присутніми із доповідями про історичну роль у минулому та сучасному виступили голова братства Володимир Харко та член організації Юрій Федів.

Зазначимо, 1989 р. з початком відродження УАПЦ відбувся процес і відновлення діяльності мирянських громадських організацій. Однією із перших, які почали діяти ще в умовах, коли Україна не була незалежною, стало Львівське ставропігійне братство св. ап. Андрія Первозваного. Згодом осередки поширилися на усю країну, утворивши всеукраїнське.

Братство, як і 25 років тому, є активною організацією. Воно видає часопис «Успенська вежа», має хоровий колектив, займається поширенням духовного шкільництва та підтримкою відносин із діаспорною частиною православних українців.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Житомирі пильна ...

КОМЕНТАРІ