Під романтичною палітуркою нової книги Ростислави Павлишин – 50 історій про життя

Під романтичною палітуркою нової книги Ростислави Павлишин – 50 історій про життя

16.12.14 12:58 0 717
Після виходу першої книги «Америка: втрачений чи віднайдений рай?» львівської журналістки і письменниці Ростислави Павлишин минуло шість років. Наприкінці 2014 року світ побачила її друга збірка «50 історій про життя».

«50 історій про життя» – це правдиві розповіді про долі людей, які намагаються вижити у незалежній Україні, про тих, хто у пошуках кращого життя подався за океан, про тих, хто чекає заробітчан вдома. Без особливого пафосу та прикрас Ростислава Павлишин порушує проблеми, з якими стикається багато українських родин. Вона розповідає про речі реалістично, чесно. Водночас письменниця нагадує про одвічні цінності, про які ми часто забуваємо у гонитві за багатством.

У передмові до книги голова Львівської обласної організації Національної спілки журналістів України Ярослав Климович зазначив: «Коли читаєш ці історії, то переконуєшся: кожен має змінювати власний світ. Тоді буде добре в країні. І не буде емігрантів, заробітчанства, не буде тих, хто вважає мірилом свого життя тільки гроші».

Він закликає не судити строго героїв новел «за їхні комплекси, таємниці й пошуки кращого життя».

Романтична обкладинка видання навіює рожеві мрії. Часто-густо «рожево» мріють ті, хто збирається на роботу за кордон... В історіях Ростислави Павлишин про те, що подекуди прагнення заробити великі гроші руйнує не лише життя заробітчанина, а й життя його найближчих, найдорожчих людей.

Зазначимо, книга складається із чотирьох розділів: «Вирвані з корінням», «Емігранти», «Заробітчани. На злобу дня», «Як на довгій ниві». У коментарі Ростислава Павлишин розповіла, що деякі із історій траплялися з її знайомими, про деякі вона почула у громадському транспорті.

«Все, що бачу, що чую, пропускаю крізь серце. Так і виникають ідеї цих новел. Мені дуже болить те, що робиться в Україні: люди не дуже прагнуть до духовності, зараз гроші – головне у житті. Я б хотіла вкласти часточку у духовний розвиток людей. Хочу, аби люди пробуджувались, відстоювали свої права», – зізналася у коментарі IA ZIK Ростислава Павлишин.

Нагадаємо, перша книжка письменниці «Америка: втрачений чи віднайдений рай?» вийшла у 2008 році.

Надія Сапіга.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Партію анаболічних ...
Наступна новина: Рівненські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ