Українське радіо готує різдвяну концертну програму «Боже,Україну збережи!»

Українське радіо готує різдвяну концертну програму «Боже,Україну збережи!»

16.12.14 14:38 0 679
Проект Українського радіо «Мистецькі історії» представляє різдвяну концертну програму «Боже, Україну збережи!».

Як повідомили на радіо, це вже четверта різдвяна програма проекту, яку автори традиційно презентують у День святого Миколая.

Однак, зважаючи на непростий прожитий рік, сповнений втрат, глибоких соціальних потрясінь в українському суспільстві, вона радше нагадуватиме ретроспективу подій, які змінили нас і країну.

«І допоки вузол наших тривог і випробувань ще міцнішає, – ми звертаємо свої погляди і помисли до Неба. Звідси й назва різдвяної програми – «Боже, Україну збережи!». Глибинне ж відчуття Народження Нового завжди дарує нам радість, втілену у традиційні українські коляди. Тому у програмі вони переплетуться з військовими та патріотичними піснями», – йдеться у повідомленні.

У центрі концерту – колективи Українського радіо: академічний хор імені Платона Майбороди під орудою Юлії Ткач та заслужений академічний симфонічний оркестр під керуванням Володимира Шейка.

Разом з ними на сцені Великої концертної студії Будинку звукозапису Українського радіо співатимуть Оксана Муха, Марія Бурмака, Галина та Леся Тельнюк, Сусанна Чахоян, Тарас Петриненко та Тетяна Горобець, гурти «ТаРута», «ДримбаДаДзига», «Кралиця». Свою майстерність продемонструють срипалька Богдана Півненко та юні скрипалі з Донбасу, заступник міністра культури України Олесь Журавчак, який повернеться до амплуа мультиінструменталіста, гітарист Роман Суржа та бандурист Іван Ткаленко.

Соціальна складова проекту у тому, що Українське радіо у день Святого Миколая традиційно запросить на концертну програму дітей з вадами зору з київської школи-інтернату № 5.

Запис програми «Боже, Україну збережи!» відбудеться 19 грудня у Великій концертній студії Будинку звукозапису НРКУ, що на вулиці Леоніда Первомайського, 5а. Початок – о 18.00

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненські міліціонери ...
Наступна новина: 73 тис. сосен та 140 тис. ...

КОМЕНТАРІ