Львів сумує: помер засновник театру «І люди,і ляльки» Олег Новохацький

Львів сумує: помер засновник театру «І люди,і ляльки» Олег Новохацький

16.12.14 10:07 0 701
Львів сумує. Помер директор, художній керівник театру «І люди, і ляльки», лауреат премії «Експеримент» НСТД України Олег Новохацький. Громада міста висловлює співчуття рідним, близьким Олега Максимовича, а також усім працівникам театру, який він створив та очолював.

Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

«Про Олега Новохацького говорити багато не треба. Його вчинки кажуть про нього більше, ніж може сказати будь-хто з нас. Сумуємо і пам’ятаємо», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, якого цитує прес-служба ЛМР.

Водночас, з приводу втрати Олега Новохацького свої співчуття висловила Львівська обласна державна адміністрація.

«Постать цього театрального діяча стане історією Львова, адже під його орудою на вул. Фредра, 6 стали оживати ляльки, створюючи неймовірні історії для малечі та дорослих. Мистецтву театру ляльок Олег Максимович присвятив своє життя, його захоплювали найрізноманітніші форми перетворення та одухотворення ляльки. Як режисер цього виду театру, О. Новохацький створив свій авторський стиль, на його виставах виростало покоління маленьких глядачів. Пам’ять про людину, чиї справи увінчались добром, залишиться у наших серцях», – йдеться у повідомленні прес-служби ЛОДА.

Про час та місце поховання буде повідомлено додатково.

Новохацький Олег Максимович 1957 року закінчив Дніпропетровське театральне училище. Працював актором Львівського театру юного глядача, Львівського театру ляльок. Багато років керував і був головним режисером Львівського центрального парку культури і відпочинку ім. Б.Хмельницького, відкривав популярний клуб «Романтик», готував великі масові свята. З 1986 року працював помічником режисера лялькового театру у Львові. На вищих режисерських курсах стажувався в майстерні Сергія Образцова. Лауреат премії «Експеримент» (1999), а також володар численних нагород і дипломів. Був директором і художнім керівником створеного ним театру-студії естрадних мініатюр «І люди, і ляльки».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківську за ...
Наступна новина: Вінницька область: за ...

КОМЕНТАРІ