В Івано-Франківську за підтримки влади громада може бути успішною

В Івано-Франківську за підтримки влади громада може бути успішною

16.12.14 10:02 0 648
Відбувся відкритий об'їзд-огляд об'єктів, реалізованих в рамках міського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування та громадянського суспільства 2014 року

У Івано-Франківську добігає кінця реалізація проектів переможців міського конкурсу розвитку місцевого самоврядування та громадянського суспільства.

Уже третій рік поспіль в Івано-Франківську за підтримки міської ради проходить міський конкурс проектів та програм. Завдяки участі у конкурсі ініціативні мешканці та громадські організації мають змогу втілювати свої проекти за фінансової підтримки міської ради.

У 2014 році на реалізацію проектів міського конкурсу міською радою виділено 1 541 200 грн. Ця сума на півмільйона гривень більша, ніж у минулому році та на мільйон гривень у порівнянні із 2012 роком.

Яскравим прикладом успішної участі у конкурсі цьогоріч є ОСББ «Гражда», що на вулиці Гаркуші, 19/А. З власної ініціативи та за підтримки депутатського корпусу міської ради мешканцям будинку вдалось повністю здійснити заміну трубопроводів систем водопостачання. Загальна вартість виконаних робі становить 25090 грн. «Самостійно зібрати такі кошти на необхідний ремонт ми не мали змоги, - говорить голова ОСББ пані Христина Дувірак, - а завдяки участі у конкурсі нам вдалось зробити цей ремонт».

У будинку №13 на вулиці Лермонтова мешканці радіють ремонту сходової клітки під'їзду. Вартість робіт – 20000 грн., таких коштів у власників шести квартир не було. Завдяки активності голови ОСББ, Олени Солтан, та участі у конкурсі вдалось зробити бажаний ремонт.

Мешканці будинку №35 по вулиці Довгій здійснили капітальний ремонт даху із заміною водостічних труб.

«Таких прикладів цьогоріч у нас чимало. Завдяки підтримки депутатів міської ради на умовах конкурсу нам вдалося замінити вікна у шести під'їздах, здійснити ремонт приміщень п'яти під'їздів, чотирьох підвальних приміщень та двох ліфтів у багатоквартирних будинках міста. Також було здійснено заміну підвальних мереж водопостачання у шести будинках, проведено частковий капітальний ремонт п'яти дахів будинків та бруківкою облаштовано один двір.

У 2015 році міська рада має на меті продовжувати конкурс, а тому ми вже зараз закликаємо ініціативні об'єднання мешканців будинків долучитись до участі у ньому» - говорить секретар Івано-Франківської міської ради Микола Вітенко.

Ініціатор впровадження в Івано-Франківську такого конкурсу колишній секретар міської ради Руслан Марцінків зазначає, що практика трьох років себе виправдовує. Мешканці усвідомлюють власну відповідальність у збереженні свого житла, а тому залучають кошти з різних джерел. Наразі Івано-Франківська міська рада є єдиною радою в Україні яка фактично реалізовує конкурс мікрогрантів для своєї громади.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Група буковинських ...
Наступна новина: Львів сумує: помер ...

КОМЕНТАРІ