В Чернівецькій області відбулися заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

В Чернівецькій області відбулися заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

16.12.14 09:07 0 659
14 грудня в Україні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. В цей день відзначають людей, які ціною власного життя та здоров’я, боролися з невидимим та смертельним атомом. Так, Управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області було проведено ряд заходів з нагоди Дня ліквідатора.

Зокрема, в музеї пожежно-рятувальної справи при Управлінні ДСНС України у Чернівецькій області начальник Управління ДСНС полковник служби цивільного захисту Валерій Парпауц зустрівся із буковинськими ліквідаторами, які працювали на Чорнобильській атомній електростанції. «Не дивлячись на всі небезпеки, Ви з честю виконали свій професійний обов’язок та захистили країну від страшної небезпеки» – зазначив Валерій Парпауц. Разом з цим, начальник Управління вручив ліквідаторам грамоти та нагороди. Ліквідатор Іван Радзиняк отримав медаль «За доблесть і звитягу» Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та МНС України, грамотою Управління ДСНС України у Чернівецькій області був нагороджений Василь Паламарюк. Всього нагороди отримали 9 ліквідаторів.

Учать у заході також взяв голова Чернівецької обласної організації Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та МНС України Віктор Божевільний. «Ваш подвиг не буде забутий та назавжди залишиться у пам’яті нащадків» – сказав Віктор Божевільний.

Окрім цього, рятувальники відвідали сім’ї тих ліквідаторів, яких на сьогоднішній день вже немає в живих. Рятувальники вручили людям матеріальну допомогу. Працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області постійно приділяють увагу таким сім’ям.

«Ми щиро вдячні керівництву Управління ДСНС за те, що не забувають про нас та завжди допомагають і підтримують» – сказала Марія Прилипчан, дружина ліквідатора Петра Прилипчана.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: До України прибув ...
Наступна новина: На Тернопіллі "Низький ...

КОМЕНТАРІ