Новорічні та Різдвяні свята Вінниччина відзначатиме чотири тижні (+фото)

Новорічні та Різдвяні свята Вінниччина відзначатиме чотири тижні (+фото)

16.12.14 10:57 0 743
Про основні заходи, що плануються як для маленьких вінничан, так і дорослих 15 грудня під час прес-конференції, що відбулася в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та зв'язків з громадськістю ОДА розповіли начальник управління культури та туризму облдержадміністрації Марія Скрипник, заступник начальника управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Наталя Заболотна та начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Тетяна Дорош.

Цьогорічний цикл Новорічно-різдвяних свят розпочнеться 18 грудня й традиційно триватиме до 15 січня 2015, зазначила під час прес-конференції Марія Скрипник. «Цікаву програму для наймолодших жителів краю запропонував обласний академічний український музично-драматичний театр імені М. Садовського. Зокрема, актори закладу презентують хлопчикам і дівчаткам виставу «Дюймовочка і Метелик». За час свят її мають переглянути 24 тисячі дітей».

Обласний академічний театр ляльок в рамках свят представить на розгляд юних глядачів новорічні дійства «Таємниця Снігової Королеви» та «Новорічні пригоди Кози і козенят на новий лад», вистави « ЯкЇжачок новий рік зустрічав» і «Кошеня на снігу».

«Вистави проходитимуть як в приміщенні театру, так і на виїзді. Заплановано благодійні заходи для дітей з соціально-вразливих та кризових родин області» - підкреслила Марія Скрипник.

Насичену програму підготували і в обласній філармонії. Зокрема, там проходитиме новорічне інтерактивне естрадно-циркове шоу «Котигорошко та Фіксики. Новорічний спецназ», 19 грудня у кіноконцертній залі «Плеяда» відбудеться урочиста церемонія нагородження переможців обласного дитячого фестивалю-конкурсу візуального мистецтва «Різдвяна зірка – 2014». Традиційно в обласному краєзнавчому музеї проходитиме 9-й фестиваль різдвяних страв «Подільський Святвечір – 2015. Багата Кутя» .

З першого січня 2015 року у всіх районах Вінниччини стартує ІІІ обласний фестиваль народної творчості «Різдвяне диво», який був започаткований у 2010 році.

«Фестиваль був започаткований у 2010 році з метою підтримки і розвитку української національної культури засобами народного мистецтва, пропаганди фольклорних скарбів і культурних набутків української нації та відродження одного з найсокровенніших свят річного релігійно-народного календаря в Україні, яким споконвіку вважається Різдво Христове. 14 січня 2014 року у м. Вінниці відбувся заключний етап. Представники з кожного району зберуться на площі «Героїв Небесної Сотні». Звідси із колядками та щедрівками пройде «Різдвяна хода» до концертної зали обласної філармонії «Плеяда». В приміщенні обласної філармонії буде розгорнуто виставку народного мистецтва «Різдвяне диво». Тут шанувальники народного мистецтва матимуть можливість поспілкуватися з майстрами, помилуватись їхніми дивовижними виробами та різдвяними композиціями. Завершиться програма свята великим різдвяним концертом кращих творчих колективів Вінниччини.

Обласне свято новорічної ялинки, за словами заступника начальника управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Наталі Заболотної відбудеться у Вінниці 26 грудня за участю представників обласної влади. Захід проходитиме в обласному академічному українському музично-драматичний театрі імені М.Садовського. Участь у святі візьмуть діти з соціально-незахищених родин, діти сироти, діти, позбавленні батьківського піклування, хлопчики і дівчатка з особливими потребами, діти військовослужбовців та правоохороних органів, які загинули під час виконання службових обов'язків та дітей з багатодітних родин, а також діти Героїв небесної сотні, вимушених переселенців та діти, батьки яких є учасниками АТО.

19 грудня вже четвертий рік поспіль управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації спільно з громадською організацією «Розвито. Розвиток» організовує щорічну благодійну акцію «Долоні дитини візьми в свої руки», в рамках якої здійснюватимуть мрії дітей із кризової категорії осіб. «Цьогоріч листи дітей до Святого Миколая вражають, адже хлопчики і дівчатка мріють не лише матеріальних подарунків, а й просять миру та спокою для Батьківщини» - зазначила Наталя Заболотна.

Також, у день Святого Миколая в рамках відкриття головної ялинки обласного центру представники громадської організації «Станиця Вінниця Пласт» передаватимуть у домівки, лікарні та школи області Вифлиємський Вогнь Миру, який уже завтра буде у місті Вінниця. Дану акцію Вінницький Пласт проводить шостий рік поспіль.







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ