На Вінничині за сприяння голови облдержадміністрації Анатолія Олійника вдалося зняти соціальну напругу довкола Моївського цукрового заводу

На Вінничині за сприяння голови облдержадміністрації Анатолія Олійника вдалося зняти соціальну напругу довкола Моївського цукрового заводу

16.12.14 14:27 0 649
Минулого тижня до голови обласної державної адміністрації Анатолія Олійника звернулися представники низки сільгосппідприємств, яким Моївський цукровий завод заборгував значні кошти за здану на переробку сировину.

За словами підприємців, керівництво заводу за зданий цукровий буряк з ними частково розрахувалося, та водночас боргує ще близько 1 тисячі тонн цукру (у перерахунку – майже 7 млн. гривень). Крім того, в заводу існує заборгованість і перед працівниками – а це 600 осіб, які в цьому році у сезон цукроваріння працювали на заводі. Ще близько 2 млн. гривень становить борг перед підприємствами, які надавали послуги по перевезенню буряка, а також по ремонту механізмів та обладнання. І остання позиція – оплата послуг із газопостачання.

За результатами зустрічі з сільгоспвиробниками, керівник регіону Анатолій Олійник доручив створити робочу групу з урегулювання ситуації, до якої увійшли працівники департаменту агропромислового розвитку ОДА, сільськогосподарської інспекції, УМВС у Вінницькій області та представники чотирьох районів – Шаргородського, Чернівецького, Мурованокуриловецького та Могилів-Подільського, – де цукровий буряк здали для переробки на Моївський завод.

Робоча група тричі проводила зустрічі-переговори з представниками власника цукрового заводу, і вже минулої п'ятниці сторони досягли певного компромісу. Так, у рамках домовленостей, у першу чергу погашатиметься заборгованість із заробітної плати перед працівниками заводу за рахунок продажу залишків цукру. Ще 50 тонн цукру буде продано задля того, аби сплатити відповідні податки із заробітної плати та відрахування до Пенсійного фонду.

Для розрахунків із перевізниками зарезервований цукор, який залишався у бункерах, та буде реалізовано наявну на заводі мелясу. Ще 307 тонн цукру буде повернуто здавачам цукрового буряка.

Як зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко, це компромісне рішення, адже такий розрахунок не є повним. Та водночас усі сторони усвідомлюють, в якій ситуації перебуває нині Моївський завод, а тому погодилися на такий варіант вирішення питання.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі жінка ...
Наступна новина: 16.12 – святковий захід для ...

КОМЕНТАРІ