За порушення правил про валютні операції на Волині до відповідальності притягнено 118 осіб

За порушення правил про валютні операції на Волині до відповідальності притягнено 118 осіб

16.12.14 10:52 0 677
З метою виявлення осіб, які організовують і займаються такою діяльністю, співробітники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України у Волинській області провели комплекс заходів, основне завдання яких – протидія правопорушенням на ринку валютно-обмінних операцій на території області.

Такі заходи проводилися на території Луцька, а також у містах області. За словами начальника УДСБЕЗ України у Волинській області Владислава Кривенди, за результатами цієї перевірки правоохоронці виявили 135 правопорушень, за якими складено відповідні адміністративні протоколи.

Окрім того, у виявлених правопорушників правоохоронці вилучили понад 423 тисячі гривень, 22 тисячі доларів, 6 тисяч євро, 84 тисячі злотих та кілька сотень і десятків одиниць інших іноземних валют.

До адміністративної відповідальності судами притягнуто 118 осіб. За рішеннями Феміди на правопорушників було накладено штрафи на загальну суму понад 31 тисячу гривень.

У зв'язку з нестабільним курсом іноземних валют та ажіотажем навколо обмінників, охочі здійснити валютні операції все частіше звертаються до «вуличних мінял», або ж обмінників, які зазвичай працюють нелегально. Аби не бути ошуканим, правоохоронці радять громадянам купувати або обмінювати іноземну валюту лише в банківських установах.

- Проблема із «чорним ринком» обміну валюти в області усе ж існує, – прокоментував Владислав Кривенда. - А щодо осіб, які порушуватимуть законодавство у цій сфері, то їх буде притягнуто до відповідальності, яка передбачена статтею 162 (Порушення правил про валютні операції) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає накладення штрафу від тридцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією валютних цінностей.

Довідково: в період відпрацювання з 29 вересня по 2 грудня цього року співробітниками УДСБЕЗ області виявлено 57 правопорушень у сфері здійснення валютних операцій. На порушників складені відповідні адмінпротоколи, вилучено 376 тисяч гривень, 9 тисяч доларів та 71 тисячу злотих й інших іноземних валют.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: в рамках ...
Наступна новина: На Хмельниччині відкрито ...

КОМЕНТАРІ