Волинь: у 2015 році внутрішній ринок області буде повністю забезпечений цукром власного виробництва

Волинь: у 2015 році внутрішній ринок області буде повністю забезпечений цукром власного виробництва

16.12.14 11:44 0 608
У наступному році внутрішній ринок області буде повністю забезпечений цукром власного виробництва. Незважаючи на скорочення посівних площ цукрових буряків, цьогоріч все ж вдалося зібрати понад 600 тис. тонн солодких коренів.

За даними мінекономіки середня ціна на цукор в Україні тримається в межах 7 грн 95 коп., в області – 7 грн 70 коп. за кілограм. Про це під час оперативної наради повідомила заступник директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Людмила Петриканин.

За її словами, цьогорічний сезон переробки цукрових буряків нового врожаю на Волині розпочався раніше – практично з початку вересня, в зв'язку із проблемами поставок газу. Із чотирьох заводів працювало всього два: ПАТ «Гнідавський цукровий завод» та ПП «Європацукор». Також в роботу було задіяно 13 периферійних пунктів від Гнідавського цукрового заводу і 7 – від Іваничівського.

- В середньому волиняни споживають близько 41 кг цукру в рік, що більше, ніж раціональна норма споживання, яка становить 38 кг. Собівартість цукру залишається високою – 9-9,5 тис. грн. за тонну, через занадто дорогі енергоресурси і недешеву сировину, - зауважила Людмила Петриканин.

Окрім того, вона поінформувала, що за оперативною інформацією в області прогнозується подальше скорочення посівних площ цукрових буряків. Проте керівництво цукрових заводів запевняє – вони не планують зменшувати обсяги переробки цукросировини в наступному році.

У січні-лютому традиційно буде проходити навчання з керівниками агроформувань, фермерами, представниками переробних підприємств, аби звірити стратегії та плани на рік.

В свою чергу, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик наголосив на тому, що цукрова галузь в області є однією з найважливіших, тому в стратегії «Волинь – 2020» мають бути виокремленні основні перспективи її подальшого розвитку на наступні п'ять років.

Прес-служба облдержадміністрації.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міжгірські міліціонери ...
Наступна новина: ООН виділить для ...

КОМЕНТАРІ