У Волинській області не без підтримки столиці

У Волинській області не без підтримки столиці

16.12.14 15:20 0 684
Минулого четверга, 11 грудня, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик відбув із робочим відрядженням до Києва, де лобіював вирішення багатьох актуальних для Волині питань. 15 грудня, за дорученням Віце-прем'єр-міністра України Геннадія Зубка до Нововолинська прибула робоча група з Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, аби напрацювати алгоритм дій щодо вирішення проблемних питань вугільної галузі краю.

- Ситуація з шахтами – напружена, - ввів у курс справ Володимир Гунчик, обговорюючи відповідне питання під час оперативної наради. ­ - Тому я ще раз звернувся до профільного міністерства з проханням негайно вирішити питання щодо продовження фінансування будівництва 10-ї шахти та унеможливлення припинення роботи 1-ї та 5-ї копалень ДП «Волиньвугілля». коли Україна купує вугілля у Південно-Африканській республіці й точаться розмови про придбання чорного золота у агресора, в жодному разі не можна закривати волинські шахти. Позиція міністерства щодо припинення вуглевидобутку й закриття 1-ї та 5-ї копалень передчасна і нас вона не влаштовує!

Тож представники поважного відомства працюють у волинському Місті шахтарів. Заплановано, що відбудуться зустрічі з адміністрацією ДП «Волиньвугілля», а також із трудовим колективом підприємства. Поспілкуються члени робочої групи й з керівництвом Нововолинська. Варто зауважити, що голова облдержадміністрації поставив перед Нововолинським міським головою Віктором Сапожніковим чітке завдання – висвітлити реальну ситуацію.

Звучали у Києві й проблеми Луцького КХП №2. Володимир Гунчик звернувся із пропозицією про передачу підприємства до сфери відання Держрезерву України.

- Домовилися, що делегуємо до складу робочої групи, створеної при мінагрополітики, Сергія Кошарука, - підкреслив голова облдержадміністрації. – Наша позиція чітка – передати підприємство назад Держрезерву. Керівництво останнього готове розглядати це питання. В офіційному листі я наголосив: область готова надати максимальне сприяння в частині забезпечення підприємства зерном. А це дозволить йому працювати на повну потужність й поступово вийти з ями проблем. Окрім того, за цим – вартість борошна й вартість хліба, до ціни котрого не додаватимуть логістичні витрати. Якщо зуміємо позитивно вирішити питання, то матимемо потужний комбінат!

Також Володимир Гунчик поінформував Геннадія Зубка про ті енергоощадні заходи, котрі втілюють на теренах області. Говорили й про роботу волинських підприємств у розрізі наявних боргів із зарплати. Варто наголосити, що план дій, напрацьований волинською владою, стосовно КХП та ДП «Волиньвугілля» отримав схвалення Віце-прем'єра та відповідно підтримку.

Прес-служба облдержадміністрації.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Іноземці покажуть,як ...
Наступна новина: На Хмельниччині лише ...

КОМЕНТАРІ