73 тис. сосен та 140 тис. ялинок можуть реалізувати населенню цього року лісгоспи Житомирщини

73 тис. сосен та 140 тис. ялинок можуть реалізувати населенню цього року лісгоспи Житомирщини

16.12.14 14:45 0 693
Про це повідомляє Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства. На продаж виставлятимуться дерева, вирощені на спеціальних плантаціях, а також заготовлені в процесі планових рубок в рамках догляду за лісонасадженнями.

На території області діють торговельні пункти з продажу ялинок. Лісівники пропонують мешканцям області відвідати ялинкові ярмарки та придбати зелені деревця саме там. Так ДП «Житомирське лісове господарство» запрошує всіх бажаючих придбати новорічну ялинку в пунктах продажу, які розміщені за адресами: м. Житомир, вул. Чапаєва, 8; проспект Миру, 89 та у лісництвах сіл Пилипи, Березівка, Бондарці, Новий Завод, Тригір'я, а також на рекреаційному майданчику «Лісовичок» в с. Березина.

Як і минулого року, лісівники реалізовуватимуть деревця в горщиках та спеціальних упаковках. З такою ялинкою можна буде відсвяткувати не один Новий рік. Крім того, новорічне деревце можна взяти в оренду. Зелену красуню потім можна буде повернути назад у розсадник.

Для недопущення самовільної заготівлі та незаконної торгівлі зеленими красунями ялинки продаватимуть зі спеціальним маркуванням.

У Житомирському обласному управлінні лісового та мисливського господарства створено спеціальний штаб, який координує та контролює питання заготівлі та реалізації новорічних ялинок та охорони хвойних насаджень від незаконних рубок. Лісівники попереджають, що незаконне вирубування хвойних насаджень тягне за собою штраф від 85 до 170 грн. Окрім штрафу, порушників чекає відшкодування збитків, завданих лісовому фонду, в розмірі від 198,45 грн.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Українське радіо готує ...
Наступна новина: Чернівецька область: на ...

КОМЕНТАРІ