Про готовність закарпатських рятувальників до погіршення погодних умов йшлося на спільній нараді

Про готовність закарпатських рятувальників до погіршення погодних умов йшлося на спільній нараді

16.12.14 16:41 0 682
15 грудня в Управлінні ДСНС України у Закарпатській області відбулась спільна нарада з питань підготовки до можливого погіршення погодних умов та забезпечення дорожнього руху на перевалах Закарпатської області за участі: начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області Мирослава Щербея, першого заступника начальника Служби автомобільних доріг Закарпатської області Василя Зайця та заступника директора ДП «Закарпатський облавтодор» Ігоря Костіва. На зустрічі обговорювалися питання координації дій щодо здійснення моніторингу та обміну інформацією для забезпечення безперебійного руху транспорту на автошляхах області. Також уточнювалися основні місця на автошляхах області, де завчасно дислокуватимуться автомобільні тягачі.

На в постійній готовності до дій за призначенням перебуває 194 чоловіка та 26 одиниць пожежної та спеціальної техніки рятувальних підрозділів області. У разі ускладнення оперативної обстановки в області на перевалах та всіх автошляхах області разом з технікою облавтодору в постійній готовності до дій за призначенням знаходиться й техніка рятувальних підрозділів високої прохідності (КрАЗи, ЗІЛи). Додатково з Аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС України у Закарпатській області за необхідності може залучатися й спеціальна рятувальна техніка: БАТ-М, STAER (САРМ), екскаватори. Також, оперативно-рятувальна служба може задіяти автономні електростанції. Вони готові забезпечити електроживленням важливі об’єкти життєдіяльності населення на випадок аварійного відключення електроенергії.

Управління ДСНС у Закарпатській області звертається до водіїв з проханням бути обачними та обережними під час керування транспортними засобами.

При підготовці до їзди взимку необхідно підготувати транспортний засіб, а саме провести заміну шин автомобіля відповідно до сезону. В автівці водіям слід завжди мати снігову лопату, трос, термос із гарячим чаєм, заряджений мобільний телефон, теплі речі та достатній запас пального для можливості зігрітися у разі потрапляння в сніговий замет. При подорожах через перевали обов’язково обладнайте колеса автомобілів ланцюгами проти ковзання.

Пам'ятайте, що на слизькій дорозі не можна: різко гальмувати, робити різких маневрів, їздити на великій швидкості; варто уникати обгонів. Будьте особливо уважні при русі на мостах та естакадах. Зверніть увагу, що в умовах поганої видимості, пішоходи гірше орієнтуються на дорозі. Існує велика загроза, що люди, які переходять дорогу, можуть підсковзнутися і впасти, тому, наближаючись до пішохідних переходів, знижуйте швидкість до мінімуму.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ