Буковина: ДАІ та громадськість з’ясовують сумісність «кав’ярного бізнесу» з безпекою дорожнього руху (+фото)

Буковина: ДАІ та громадськість з’ясовують сумісність «кав’ярного бізнесу» з безпекою дорожнього руху (+фото)

17.12.14 08:00 0 664
Працівники Державтоінспекції міста Чернівці спільно із представниками громадськості перевірили дотримання правил торгівлі гарячими напоями з автомобілів.

Нерідко дислокація «автокав’ярень» суперечить вимогам безпеки дорожнього руху, створює дискомфорт для пішоходів.

Як інформує начальник ВДАІ м. Чернівці при УДАІ УМВС України в Чернівецькій області майор міліції Едуард Дущак, під час рейду у власників автокав’ярень перевірялись документи, які стосуються компетенції ДАІ, дотримання правил дорожнього руху, зокрема, правил парковки.

—Згідно з нормативними документами,—зазначає керівник міської автоінспекції,— для руху пішоходів має залишатись щонайменше 2 метри. Ці нормативи дуже часто не дотримуються. До того ж, численні клієнти таких кав’ярень також заважають руху пішоходів. У багатьох випадках водії "автокафе" заїжджають на тротуар, залишають торгувати продавця, а самі покидають місце торгівлі, щоб на них за пересування тротуаром не склали адміністративний протокол. Ото ж, інспектору, щоб оформити документ, доводиться чекати, поки з'явиться водій. Але нагадую, що відповідно до законодавства, інспектор може скласти адміністративний протокол і на продавця, який здійснює торгівлю без погодження з органами ДАІ.

На порушників складені адміністративні протоколи за ч. 2 ст. 140 КУпАП, інші власники попереджені про недопустимість руху автокав’ярні по тротуару.

Додатково перевірено і технічний стан «автомобілів-кавярень», адже іноді вони можуть бути «бомбами на колесах», про що випадок у. Києві на Подолі, коли такий автомобіль під час обслуговування громадян згорів за лічені хвилини.

Працівники Державтоінспекції і надалі будуть здійснювати такі перевірки, з метою припинення діяльності нелегальних автокав’ярень, що порушують безпеку дорожнього руху.







Прес-служба УДАІ УМВС України в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Туалетная вода Mexx Black ...
Наступна новина: На Вінниччині цьогоріч ...

КОМЕНТАРІ