Чернівецька область: рятувальники проводять профілактичну роботу з громадянами

Чернівецька область: рятувальники проводять профілактичну роботу з громадянами

17.12.14 14:52 0 747
З початку року у Чернівецькій області на пожежах передчасно обірвалося життя 31 людини. Основними причинами виникнення пожеж, на яких гинуть громадяни, є необережне поводження з вогнем під час паління та порушення правил експлуатації пічного опалення самими людьми. Тому, задля запобігання виникнення пожеж та загибелі людей на них та з метою проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з мешканцями краю, працівники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області здійснюють профілактичні рейди в населених пунктах області.

Для того, щоб охопити якомога більше людей, щодня рятувальники, які діляться на групи, проводять роботу в житловому секторі, під час якої основна увага приділяється самотнім мешканцям, громадян похилого віку та тим, які потребують соціальної підтримки. Зокрема, 15 грудня такі заходи відбувалися в Чернівцях та у всіх районах області. Так, в обласному центрі 3 рейдові групи рятувальників провели профілактичну роботу в Шевченківському районі Чернівців, в ході чого було охоплено 135 помешкань та майже 300 чернівчан.

Місцевим мешканцям нагадали правила пожежної безпеки, яких щоденно необхідно дотримуватись в побуті. Окрім цього, людям вручили пам’ятки та листівки з правилами пожежної безпеки. Також громадянам розповіли про елементарні правила безпеки, яких необхідно дотримуватись під час опалювального сезону. В помешканнях, де виявлялися несправності в електромережі чи пічному опаленні, рятувальники допомагали усунути неполадки.

Такі рейди проводитимуться на території всієї Чернівецької області. Дані заходи є дуже важливими, адже завдяки цьому можна запобігти виникненню пожеж і, як наслідок, зменшити матеріальні збитки та, щонайголовніше, врятувати людське життя. «Основна мета такої роботи – нагадування людям, що дотримання елементарних правил безпеки не вимагає жодних зусиль, проте завдяки цьому можна запобігти біді» – зазначив заступник начальника Управління ДСНС України у Чернівецькій області підполковник служби цивільного захисту Сергій Михайлюк.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Наркологическая клиника - ...

КОМЕНТАРІ