Депутати підтримали проект рішення про територію Державного історико-культурного заповідника в місті Луцьку

Депутати підтримали проект рішення про територію Державного історико-культурного заповідника в місті Луцьку

17.12.14 15:31 0 673
Відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань освіти, науки, культури, мови. Депутати Анатолій Пархом'юк, Ірина Констанкевич, Аскольд Пекарський розглянули та рекомендували до прийняття на сесії міської ради план роботи міської ради на І-ше півріччя 2015 року, до якого увійшли основні питання, що розглядатимуться на сесіях міської ради, та питання, що розглядатимуться на засіданнях постійних комісій міської ради.

Вони також підтримали проект рішення про територію Державного історико-культурного заповідника в місті Луцьку. Начальник відділу охорони культурної спадщини управління культури міської ради Петро Троневич зазначив, що давно назріло питання змін межі історико-культурного заповідника, адже це спричиняє чимало незручностей для лучан, які мешкають на цій території і не можуть привести у відповідність документи на право власності. Передбачається формування меж навколо кожної архітектурної пам'ятки та охоронної зони довкола неї, а це допоможе старому місту розвиватися.

Члени комісії вирішили надіслати лист начальнику управління культури обласної державної адміністрації Валерію Дмитруку та директору Державного історико-культурного заповідника в місті Луцьку Павлу Рудецькому з проханням ознайомитися з проектом рішення і висловити свої пропозиції щодо врегулювання меж Старого міста.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ