У Волинській області юні пожежні та Святий Миколай влаштують для дітей-переселенців справжнє свято безпеки

У Волинській області юні пожежні та Святий Миколай влаштують для дітей-переселенців справжнє свято безпеки

17.12.14 12:53 0 825
Пріоритетним завданням для рятувальників ДСНС України завжди залишається навчання дітей правилам безпечної поведінки та залучення їх до здорового і активного способу життя. Маленькі українці, у свою чергу, постійно із задоволенням допомагають рятувальникам дбати про пожежну безпеку у своїй державі.

Саме з метою формування в учнівської молоді поваги до професії рятувальника, навчання правилам пожежної безпеки, залучення дітей до вивчення історії пожежно-рятувальної справи та популяризації здорового способу життя вже 20 років поспіль Державна служба України з надзвичайних ситуацій проводить для активних помічників Служби порятунку Фестиваль Дружин юних пожежних (ДЮП). Фестиваль організовується за рахунок благодійних внесків Добровільного пожежного товариства України та проводиться у кожному регіоні країни. Завершується Фестиваль Всеукраїнським етапом, під час якого визначаються кращі із кращих команд юних пожежних.

Цього року, у зв’язку із складною ситуацією в країні, юні учасники Фестивалю звернулися до організаторів з проханням не проводити Всеукраїнського етапу. А на кошти, які були виділені для призового фонду переможців-команд обласних етапів, діти вирішили придбати подарунки для своїх однолітків-переселенців, які, у зв’язку з проведенням на Сході України антитерористичної операції, змушені були тимчасового покинути свої домівки та оселитися в інших регіонах.

На цьому тижні у кожній області України стартує акція, організована дружинами юних пожежних. Напередодні 19 грудня, вони спільно з рятувальниками та Святим Миколаєм завітають до дітей-переселенців та влаштують для них справжнє свято безпеки. Юні пожежні разом із Святим Миколаєм покажуть дітям-переселенцям святкову виставу, під час якої в ігровій формі, моделюючи комедійні сценки на протипожежну тематику, розкажуть своїм одноліткам про правила пожежної безпеки. Дружини юних пожежних розкажуть про важливу та цікаву професію рятувальника, всеукраїнський рух ДЮП та запросять дітей стати частиною великої та дружньої команди юних пожежних. Пісні, танці, конкурси та ще багато інших цікавих сюрпризів підготували юні пожежні для дітей. Рятувальники, у свою чергу, влаштують для дітей пожежно-технічну виставку, під час якої кожна дитина зможе дізнатися багато корисної інформації про роботу пожежних, приміряти бойовий одяг та засоби захисту і, можливо, вже зараз вирішити стати в майбутньому рятувальником.

Юні пожежні, організовуючи такого роду акції, мають на меті лише одне – підтримати своїх однолітків, які зараз змушені покинути свої домівки та зробити все можливе, аби діти-переселенці не відчували себе самотніми і в День Святого Миколая відчули справжню атмосферу новорічних свят та отримали подарунки.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області за ...
Наступна новина: На Вінничині працівники ...

КОМЕНТАРІ