Петро Шпига: "Міліція не дозволить дестабілізувати ситуацію в регіоні"

Петро Шпига: "Міліція не дозволить дестабілізувати ситуацію в регіоні"

17.12.14 10:17 0 638
При виїзді на місце незаконного видобутку бурштину правоохоронці виявили гільзи від автоматичної зброї та пошкоджений автомобіль. Про це повідомив начальник УМВС України у Волинській області.

Події відбували на Маневиччині. Після того, як у чергову частину райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що поблизу села Лісове невстановлені особи видобувають бурштин-сирець, за викликом виїхала слідчо-оперативна група. А згодом надійшло ще одне повідомлення від невідомої особи про те, що поблизу того ж села невідомі особи стріляли з вогнепальної зброї.

Відомості про події належним чином зареєстрували у журналі єдиного обліку заяв і повідомлень.

– Згодом з'ясувалося, що невстановлені особи за допомогою спеціального обладнання здійснювали незаконний видобуток бурштину-сирець. На місце події виїхали представники громадської організації «Самооборона майдану Волині» та члени організації «Правий Сектор», між якими виникла суперечка. Згідно з показами свідка, один із членів «Правого сектору», який був озброєний вогнепальною автоматичною зброєю «АКМС» калібру 7,62, здійснив два постріли по колесах автомобіля «Форд Транзит, яким приїхали члени організації «Самооборона Волині». У результаті огляду місця події вилучено одну гільзу під патрон калібру 7,62Х39 мм та автомобіль «Форд Транзит», які передали для проведення експертизи, – розповів Петро Шпига.

Відомості про вказані факти були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 240 (Порушенням правил охорони або використання надр) та ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Виявлені на місці події особи, які здійснювали незаконний видобуток бурштину, від дачі будь-яких показів, згідно зі статтею 63 Конституції України, відмовилися. Правоохоронці ж проводять заходи щодо розшуку особи, яка стріляла з автоматичної зброї та з місця події зникла, і встановлення знаряддя злочину.

– ми робимо все для того, щоби з'ясувати обставини вчинення правопорушення. Скажу більше: ми не дозволимо жодній із політичних або громадських організацій дестабілізувати ситуацію в регіоні. Міліція діятиме чітко в рамках чинного законодавства: є повідомлення про вчинення правопорушення, ми будемо оперативно реагувати. Винні особи, незалежно від їхньої приналежності, повинні нести відповідальність, – підсумував начальник УМВС.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Цими вихідними на ...
Наступна новина: ITF Анкара. Козлова вийшла ...

КОМЕНТАРІ