В Закарпатській області рятувальники вчили старшокласників правилам безпечного життя та як правильно користуватися святковою піротехнікою

В Закарпатській області рятувальники вчили старшокласників правилам безпечного життя та як правильно користуватися святковою піротехнікою

17.12.14 17:00 0 863
16 грудня рятувальники завітали до Ужгородської загальноосвітньої школи-ліцею І-ІІІ ст. № 20 –«Лідер», що в обласному центрі. Відбувся даний захід в рамках Тижня правової освіти, який зараз триває в навчальному закладі.

Напередодні Новорічних та Різдвяних свят та шкільних зимових канікул співробітники Управління ДСНС України у Закарпатській області розповідали дітям про правила безпеки у побуті, на воді й кризі. Окрема увага приділялася правилам безпеки під час святкувань біля новорічної ялинки.

Також рятувальники продемонстрували відеофільми щодо дотримання правил безпечної життєдіяльності, про роботу рятувальників, небезпеку знаходження вибухонебезпечних предметів. Нагадали про заборону використання дітьми піротехнічних засобів, а також правила поведінки у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Заступник начальника групи піротехнічних робіт Олександр Кирилюк розповів десятикласникам про небезпеку боєприпасів та ознайомив зі статистикою виявлення вибухонебезпечних предметів на території Закарпатської області. Школярі послухали й про ступінь ураження кожного з видів вибухонебезпечних знахідок. Окрему увагу присутніх піротехнік звернув на безпеці під час використання новорічної піротехніки.

«Щоб після використання різноманітних піротехнічних виробів з опіками та травмами не потрапити до лікарні й не опинитися серед зими без даху над головою, слід правильно користуватися піротехнічною продукцією. Також вона повинна бути якісною. Перед тим, як використовувати піротехнічний виріб варто ретельно вивчити інструкцію й повністю її дотримуватися. Купуючи піротехніку, особливо іноземного виробництва, слід перевіряти її відповідність державному стандарту безпеки. Коли ж виникають хоча б маленькі сумніви щодо якості продукції, то її краще не купувати, хоча б якою не була б привабливою ціна», - зауважив під час уроку безпеки фахівець-піротехнік.

А викладач Навчально-методичного центру безпеки життєдіяльності та цивільного захисту Сергій Батрак продемонстрував дітям відеоролики про швидкість загорання кімнати та показав методи найшвидшого її гасіння. Також увага підлітків зверталась на правилах користування первинними засобами пожежегасіння – вогнегасниками.

Насамкінець, вогнеборці продемонстрували школярам пожежно-рятувальну техніку, бойове спорядження, технічне обладнання що використовують у буденній роботі працівники служби "101"

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Арматура для железобетона
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ