В Закарпатській області іршавська міліція застерігає від несертифікованих піротехнічних виробів

В Закарпатській області іршавська міліція застерігає від несертифікованих піротехнічних виробів

17.12.14 09:14 0 646
Незабаром Новорічні та Різдв′яні свята, про що нагадують нам численні ялинкові базари, яскраво прикрашені вітрини магазинів і вибухи петард. Напередодні свят піротехнічні засоби користуються підвищеним попитом. Однак застосування їх нерідко призводить до жахливих наслідків.

До речі, декілька років тому у с.Кам′янське Іршавського району вже був факт, коли при запуску петарди під час святкування новорічних свят 36-річний чоловік від піротехнічного виробу загинув.

Як розповів заступник начальника Іршавського райвідділу міліції підполковник Федір Петер, щоб петарда чи салютна установка не стали зброєю у ваших руках, ні в якому разі не можна їх купляти на ринку чи у звичайних магазинах. Безпечніше купувати установки для салютів та феєрверків у спеціалізованих магазинах, де усі вибухові вироби мають сертифікати. Обов′язково до них має бути інструкція. На упаковці піротехнічного засобу має вказуватись дата виготовлення товару та термін його придатності.

Піротехнічні вироби (феєрверки,петарди) якщо й належать до іграшок, то тільки умовно, бо навряд чи можна назвати іграшкою річ, яка здатна призвести до опіків рук чи очей. Утім, для більшості з тих, хто купує піротехнічні вироби, а це переважно молодь і підлітки віком від 12 до 16 років, ні якість піротехніки, ні її безпека особливого значення не мають. Основним критерієм тут виступає гучність і багатокольорові вогні того, що має вибухнути…

Зважаючи на ситуацію, яка склалася, працівники Іршавського райвідділу міліції здійснюють ряд заходів з протидії незаконному обігу піротехнічних виробів під умовною назвою «Петарда».

Під час даної операція буде перевірено ряд торгових точок на ринках та в населених пунктах Іршавського району, де виявлятимуть продавців несертифікованого товару й притягатимуть їх до відповідальності. Адже порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівля та використання піротехнічних засобів (ст.195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення) карається накладенням штрафу від 35 до 60 неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

Віта Горзов

Іршавський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: 106 років тому народився ...

КОМЕНТАРІ