Хмельниччина: з початку року в області виплачено 12 млн. гривень заборгованої зарплати

Хмельниччина: з початку року в області виплачено 12 млн. гривень заборгованої зарплати

17.12.14 13:35 0 666
Під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Симчишина відбулося спільне засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат і робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення.

Результатом спільної роботи є виплата у січні-листопаді поточного року 12 млн. грн. заборгованої заробітної плати, повністю ліквідовано борги на 29 підприємствах області. Станом на 1 листопада область за сумою боргу посіла 6 місце серед регіонів України.

За моніторинговими даними заборгованість із заробітної плати в області станом на 1 грудня цього року складає 10,8 млн. гривень.

Заборгованість в області залишається:

- на 31 економічно активному підприємстві у сумі 5,3 млн. гривень;

- 14 підприємствах-банкрутах – 5 млн. гривень;

- на 2-х економічно неактивних підприємствах – 501 тис. гривень.

Не менш важливим в області залишається питання підвищення рівня заробітної плати.

Так, у жовтні поточного року, у порівнянні до жовтня 2013 року, заробітна плата одного штатного працівника по області зросла на 260,5 грн. або на 9,8% і становила 2928,5 гривень. За темпами зростання заробітної плати область посіла 4 місце по Україні.

Продовжують мати місце випадки приховування трудових відносин та виплати заробітної плати у «конвертах».

Олександр Сергійович зазначив, що мораторій на перевірки, що триває до 1 січня не дають можливості наповну працювати в цьому напрямку. Разом з тим, виявлено 1266 нелегально працюючих осіб; притягнуто до відповідальності 239 осіб. А загальна сума донарахованих доходів в області становить 1,3 млн. гривень.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Ужгородщині міліція ...
Наступна новина: Делегація з Вінниччини ...

КОМЕНТАРІ