Львівщина готує соціальну програму для переселенців,– Яковець

Львівщина готує соціальну програму для переселенців,– Яковець

17.12.14 12:42 0 627
Львівщина готує регіональну програму соціального захисту вимушених переселенців. Ця програма має на меті впровадити додаткові заходи соціального спрямування у сфері освіти, медицини, культури.

Про це 16 грудня, на круглому столі щодо переселенців у Львові повідомила заступник директора департаменту соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації Оксана Яковець.

Вона нагадала, що Львівщина була однією з перших областей, яка почала надавати тимчасовий прихисток переселенцям.

«На сьогоднішній день у базі даних – майже 9,5 тисяч людей, які офіційно зареєструвалися як переселенці. Але ми розуміємо, що насправді таких людей набагато більше», – зазначає чиновниця.

Також вона припускає, що кількість переселенців найближчим часом буде збільшуватися.

«Це пов’язано з політичною ситуацією і тими нормативними документами і рішеннями, які приймає уряд РФ. Зокрема, це стосується жителів Криму. Львівщина готова працювати у цьому напрямку. Ми маємо за дорученням голови ЛОДА зробити регіональну програму соціального захисту вимушених переселенців. Ця програма має на меті додаткові заходи соціального спрямування у сфері освіти, медицини, культури», – пояснила Оксана Яковець.

За її словами, згідно з анкетуванням, яке провели серед вимушених переселенців, 46% людей приїхало до родичів або знайомих. Тобто, вони не їхали «в нікуди».

Водночас Оксана Яковець наголосила: «90% переселенців живуть у приватному секторі – в тому числі, і у помешканнях місцевих жителів. Ті люди, які розселені по районах області, у більшості випадків живуть на безкоштовній основі. Всі витрати щодо їхнього утримання взяла на себе громада… На сьогоднішній день Львівщині з державного бюджету нічого не виділено на виконання будь-яких заходів стосовно підтримки переселенців».

Заступник директора департаменту також зауважила, що найбільша проблема, з якою стикаються вимушені переселенці – це житло і робота. Дуже часто на Львівщину приїжджають освічені люди, з досвідом роботи. І не завжди їм підходять ті варіанти, які пропонує Центр зайнятості.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ