На Львівщині правоохоронці спільно з медиками проводять заняття для школярів

На Львівщині правоохоронці спільно з медиками проводять заняття для школярів

17.12.14 12:14 0 660
У Червонограді працівники кримінальної міліції у справах дітей спільно з медиками розповідають школярам про ризики інфікування ВІЛ, а також про закони України, що стосуються попередження ВІЛ і захисту прав ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД.

Зустріч на тему «ВІЛ/СНІД – Ти повинен про це знати». була організована з нагоди відзначення 1 грудня Всесвітнього Дня боротьби зі СНІДом. Метою заходу було також розповісти учням про вірус імунодефіциту людини і синдром набутого імунодефіциту; розвивати почуття відповідальності за своє здоров'я та здоров'я інших людей; виховувати толерантне ставлення до ВІЛ – інфікованих людей.

«Цей день з'явився в календарі трохи більше, ніж чверть століття тому – в 1988 році. Всесвітній день боротьби зі СНІДом – це ще одна нагода привернути увагу суспільства до проблем ВІЛ-інфікованих, замислитись над тим, як запобігти поширенню хвороби та надати інформацію щодо ВІЛ-СНІДу», - розповіла учням психолог Червоноградського міського центру сім'ї та молоді Олена Сенчук.

Начальник Червоноградського ВКМСД Руслан Король розповів дітям про те наскільки небезпечною є таке захворювання, як ВІЛ/СНІЛ, про причини виникнення такої хвороби, необхідність ведення здорового способу життя. Учні з цікавістю слухали правоохоронців та представників міського центру сімї та молоді, Діти пограли з гостями в гру «Володар кілець» мета якої є збільшити рівень знань, уявлень та розуміння щодо проблем, пов'язаних з ВІЛ/СНІД, ризикованою стосовно ВІЛ-інфікування поведінкою,

Також учасники заходу обговорили важливі та суперечливі питання щодо оточуючого середовища, здоров'я, ризиків щодо інфікування ВІЛ, особистої відповідальності, законів України, що стосуються попередження ВІЛ та захисту прав ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД осіб.

Нам варто пам'ятати, що Україна є найбільш ураженою ВІЛ/СНІДом країною в Європі. З ВІЛ/СНІДом живуть, за оцінками експертів, 238 тис. людей віком від п'ятнадцяти до сорока дев'яти років. І одним з найкращих способів боротьби з ВІЛ/СНІДом є профілактика-повідомила Олена Сенчук.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області,

за матеріалами Оксани Козачок,

помічника начальника Червоноградського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ