У Рівненській області замість грошей - сувенір

У Рівненській області замість грошей - сувенір

17.12.14 14:03 0 656
Понад п'ять з половиною тисяч гривень віддала довірлива бабуся шахрайці. Остання представилася соціальним працівником і видурила у 78-річної Лідії, жительки с. Вишеньки Острозького району, усі наявні грошові кошти.

- Близько другої години у двері до Лідії подзвонила молода жіночка. Молодиця представилися працівником соціальної служби, – повідомив слідчий СВ Острозького МВ Олександр Сніщук. - Під час розмови гостя повідомила, що віднині гривні будуть міняти на Євро, а тому переконала господиню, що грошові кошти необхідно обміняти вже .

Саме під час цієї розмови до бабусі завітала поштарка, яка й принесла старенькій пенсію. Однак, вона і гадки не мала, що бабусина гостя – шахрайка. Повіривши псевдопрацівниці соціальної служби, бабуся віддала їй не лише пенсію, але й усі заощадження, а це понад п'ять з половиною тисяч гривень.

Навзаєм «соціальний співробітник» відрахувала бабусі 5 купюр по 500 Євро та 7 – по 100 гривень. Щоправда Лідію на отриманій валюті не насторожили надписи «Сувенір», «Це прикол» та «Не являється платіжним засобом».

Лише через годину до Лідії зайшов сусід, який допомагав старенькій по господарству. Саме йому першому й розповіла ґаздиня про «вигідний обмін» грошей. Чоловік одразу зрозумів, що господиню ошукали, та звернувся до правоохоронців.

Зі слів жінки, шахрайка мала довге світле волосся, зріст 160 сантиметрів, віком до 30 років. Була одягнена у чорне пальто. На вулиці зловмисницю очікував автомобіль «ВАЗ – 2101» бежевого кольору.

Усіх, хто може допомогти розшукати кривдницю Лідії, просимо повідомити у міліцію за номером телефону 102.

- За вказаним фактом слідчим Острозького МВ УМВС України в Рівненській області було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, – зазначив начальник міського відділу Валерій Самчук.

Однак такі випадки шахрайства непоодинокі. Напередодні новорічно-різдвяних свят шахраї активізувалися, тому радимо не довіряти незнайомим людям та в жодному разі не впускати їх до своєї оселі. Не показуйте їм особистих речей, особливо грошей, гаманця, документів та не реагуйте на їхні пропозиції: «щось купити», «розміняти гроші», «напитися води», «зняти порчу», «поворожити» тощо.

Вікторія АНТОНОВА,

Острозький МВ УМВС України

в Рівненський області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ