У Рівненській області кожна послуга - на користь

У Рівненській області кожна послуга - на користь

17.12.14 15:54 0 711
З метою підвищення поінформованості сільських жителів та роботодавців щодо послуг служби зайнятості в рамках проведення Всеукраїнської декади зайнятості «Державна служба зайнятості – з людьми і для людей» спеціалісти Сарненського районного центру зайнятості провели виїзний День інформування «Кожна послуга – на користь людям» в селі Тутовичі

Для учнівської молоді захід розпочався з виступу начальника відділу активної підтримки безробітних Людмили Супрунець. Вона розповіла про послуги служби зайнятості, важливість правильного вибору майбутньої професії, як один із найскладніших та найвідповідальніших кроків у житті людини. Фахівець ознайомила учнів із реальною ситуацією на ринку праці, актуальністю та престижністю деяких робітничих професій, наголосила на важливості здобуття професійної освіти та можливості проходження навчання через службу зайнятості.

Завідуючий Сарненського відділенням Іван Гаврилюк презентував Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Центр професійно-технічної освіти має потужну матеріально-технічну базу, яка постійно вдосконалюється та поповнюється високотехнологічним сучасним обладнанням. Це дає змогу слухачам вивчати та впроваджувати новітні технології. Присутні переглянули відеоролик про заклад та презентації професій штукатур, бармен, перукар. Програму заходу вишукано урізноманітнив майстер-клас за професією «Вишивальник». Учні мали можливість не тільки побачити, але й спробувати самим вишивати на машинці. Робили це із величезним задоволенням.

Про важливість і відповідальність вибору професії розповіла заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Поліна Кутузова. Вона дала поради, як уникнути помилок, наголосила на необхідності вивчення своїх інтересів, здібностей, особливостей характеру і фізичних можливостей за допомогою формули вибору професії «Хочу. Можу. Треба». Школярі пройшли тестові завдання на професійне самовизначення за методикою Д. Голланда та усвідомили, що при виборі професії необхідно враховувати не тільки власні бажання та можливості, а й потреби ринку праці.

Учні з цікавістю брали участь у конкурсах, вікторинах, іграх, які провели спеціалісти відділу активної підтримки безробітних Олена Кулик та Поліна Кутузова. Дітей настільки зацікавила інформація, що й після закінчення заходу вони активно ставили питання, дискутували та обмінювалися враженнями.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Тетяна Сухарєва провела семінар для роботодавців, під час якого поінформувала про послуги служби зайнятості та важливість налагодження ще більш тісної співпраці.

На пам'ять про зустріч учні, роботодавці та присутні отримали листівки, буклети державної служби зайнятості з інформацією, яка допоможе у майбутньому.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ